Gratis proberen Inloggen
cirkel
cirkels

UBL factureren

Universal Business Language (UBL) is een internationaal erkende standaard voor het elektronisch uitwisselen van bedrijfsdocumenten, zoals facturen, bestellingen en transportinstructies. Door de basis van XML, een taal die wereldwijd wordt gebruikt voor gegevensuitwisseling op het internet, is UBL een zeer flexibele en krachtige standaard geworden.

In de Praktijk:

Kleisteen stuurt al sinds lange tijd automatisch een UBL (dit is een .xml bestandje) mee als je een PDF factuur uit Kleisteen naar je klanten mailt. Wanneer dit in de boekhouding van je klanten terechtkomt kan het grotendeels automatisch verwerkt worden. Consumenten zullen het bestandje niet eens zien, voor hen is het niet relevant. Je hebt hier dus zelf geen omkijken naar.

Ook kunnen inkomende facturen met een UBL bestandje in Kleisteen worden verwerkt. (Uiteraard!)

Ook het PEPPOL netwerk (nu nog vooral gebruikt om te factureren naar overheids organisaties) werkt (oa) met het UBL bestandje.

Helaas ondersteunen niet alle boekhoudpakketten UBL. Ze kunnen het vaak wel maar het wordt niet toegejuicht omdat dit botst met het verdienmodel van facturen omzetten (a 10-20 cent per factuur).

Ook in Kleisteen kun je ervoor kiezen om facturen die geen UBL hebben, toch grotendeels automatisch te laten inboeken. Zelfs plaatje zoals JPEG’s, en PDF bestanden. Hier zijn dus WEL kosten aan verbonden, deze wegen wel op tegen de tijd die het bespaart.

Lees hier verder hoe je met Kleisteen UBL factureren kan omarmen binnen jouw bedrijf

UBL voor uw Bedrijf: Efficiënt, Snel en Milieuvriendelijk

Het implementeren van UBL -of een andere manier van factuuromzetting- in je bedrijf heeft veel voordelen. Eén van de meest onmiddellijke is het verhoogde niveau van efficiëntie. Het automatisch en digitaal inboeken van je facturen bespaart je zo'n 64 % op deze kosten! Ook de kans op (overtik) fouten wordt veel kleiner, met het bijkomende uitzoekwerk als iets fout geboekt is.

Nog een bijkomend voordeel: het gebruik van UBL draagt bij aan de duurzaamheid van je bedrijf. Door geheel over te schakelen van papieren naar digitale documenten, kun je het papierverbruik verminderen en een positieve impact hebben op het milieu.

Kleisteen en UBL: Een Perfecte Combinatie

Kleisteen is een geavanceerd online boekhoudsoftwareprogramma dat speciaal is ontworpen om naadloos te integreren met UBL. Het stelt bedrijven in staat om volledig gebruik te maken van de voordelen van UBL, zonder zich zorgen te hoeven maken over complexe technische details.

Gratis proberen

Gratis workshops

Regelmatig geven we gratis workshops voor accountants.

Persoonlijk contact

Altijd gratis en persoonlijke begeleiding.

Vanaf €2,25 per maand

+ de gratis Accountancy Portal

Uw bedrijf voorbereiden op de toekomst

Kleisteen maakt het integreren van UBL in uw bedrijfsprocessen eenvoudig. Ons platform ondersteunt zowel de verzending als ontvangst van UBL-documenten, waardoor de communicatie met leveranciers, klanten en partners efficiënter dan ooit wordt. Facturen die u verzendt via Kleisteen worden automatisch ook in UBL verzonden. Bovendien maakt Kleisteen het mogelijk om UBL-documenten automatisch in uw boekhouding te verwerken, waardoor menselijke fouten worden geminimaliseerd.

Gebruiksvriendelijke Interface

Kleisteen is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd. Onze intuïtieve interface maakt het gemakkelijk om te starten met UBL, zelfs als u geen technische ervaring heeft. Bovendien bieden we uitgebreide ondersteuning en begeleiding om ervoor te zorgen dat u snel gebruik kan maken van UBL facturen.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan