Boekhouding: zelf doen of uitbesteden?

WE ADVISEREN IEDERE ONDERNEMER OM SAMEN TE WERKEN MET EEN BOEKHOUDER

Kleisteen boekhouders zijn al jaren gewend om online met hun klanten samen te werken. Zij zullen je vertellen hoe je je administratie het best kunt doen, zodat je boekhouder deze met zo weinig mogelijk kosten en fouten voor je aan kan vullen en afronden.

Samenwerken met je boekhouder kan op verschillende manieren. Je kunt de hele boekhouding uitbesteden, zoveel mogelijk zelf doen, of iets er tussen in. Stel jezelf daarbij de volgende vragen:

  • Hoeveel TIJD wil ik zelf aan mijn boekhouding besteden?
  • Wat is mijn BUDGET voor een boekhouder?
  • Hoeveel KENNIS heb ik zelf van boekhouden?
  • Hoeveel ZIN heb ik om zelf mijn boekhouding te doen? Als je al de kriebels krijgt bij het woord boekhouding, dan staat je maar 1 ding te doen: zoek zo snel mogelijk een betaalbare boekhouder, die je deze zorg uit handen neemt!

BEKIJK HIER WELKE BOEKHOUDERS WERKEN MET KLEISTEEN

WAT DOE JE ZELF, EN WAT DOET DE BOEKHOUDER?

  • Ik doe het liefst zo weinig mogelijk: Je kunt er voor kiezen de hele boekhouding uit te besteden aan je boekhouder. Je overhandigt hem alle facturen, je bonnetjes en bank-gegevens (zoveel mogelijk digitaal natuurlijk) en de boekhouder voert alles in en verzorgt alle aangiften. Je hebt zo meer tijd voor het echte ondernemen.
  • Je kunt er ook voor kiezen om wel zelf je facturen in te voeren, zodat je deze meteen kunt versturen (per mail of gewoon op de ouderwetse manier, printen en per post). Facturen maken is misschien nog wel een van de leukste dingen van zelf je boekhouding doen, Inkoop- en kostenbonnetjes zijn ook heel makkelijk, die kun je uploaden met je mobiel of meteen naar je Kleisteen Inbox (laten) sturen. De boekhouder doet de rest, zoals de banken controleren, investeringen boeken, je BTW-aangifte versturen en uiteraard de jaarlijkse aangiften.
  • Of je doet bijna alle administratie zelf (de BTW-aangifte doe je ook makkelijk zelf met Kleisteen) en laat de boekhouder alleen controleren en de jaaraangiftes doen (inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting).

IS HET ZELF DOEN VAN JE ADMINISTRATIE LEUK?

Daar zijn de meningen over verdeeld!
Het leuke -en nuttige- eraan is wél dat je na het invoeren van je verkopen en kosten direct het resultaat ziet. De grafieken laten direct zien hoe je er voor staat.

Bekijk pakketten en prijzen

GRATIS PROBEREN

Kleisteen is de eerste 30 dagen gratis. Na aanmelding staat er een basisadministratie voor u klaar. Mocht je er niet uitkomen dan helpen wij je op weg met een telefonisch startconsult. Support per e-mail zit ook bij de prijs inbegrepen. Nog twijfels? Lees dan onze referenties en luister naar een aantal tevreden klanten.

NU AANMELDEN

“DE HELP-DESK PER MAIL GEEFT MEESTAL IN 1 KEER EEN ANTWOORD WAAR IK MEE UIT DE VOETEN KAN, ZE BEGRIJPEN WAAR IK HET OVER HEB”