Gratis proberen Inloggen
cirkel

Online Projectbeheer verwerkt in je boekhouding

Een project is in feite niets anders dan een opdracht. Klein of groot.

In alle gevallen kun je de projecten-module (eigenlijk uren en projecten) van Kleisteen gebruiken om het financiële overzicht te houden. Bij de uren die je invoert kun je het project kiezen waar je ze aan wil hangen. Hetzelfde geldt voor kosten die je invoert. Ga je factureren dan kun je kiezen uit je lijst met openstaande projecten en uren die je wil factureren. Tijdens het project kun je blijven monitoren of je niet teveel over je ingecalculeerde uren of kosten heen gaat zodat je in ieder geval kunt ingrijpen als dit mogelijk is.

cirkel cirkels
 • Bekijk je resultaat per project
 • Factureer op basis van vaste prijs of uurprijs
 • Koppel uren, medewerkers, taken/activiteiten aan een project
 • Koppel omzet en kosten aan het project
 • Projectleiders instellen
 • Interne uren bijhouden
 • Factureren in termijnen mogelijk
 • Zie snel de statussen van al je projecten

Werken met projecten geeft je direct inzicht:

 • meer overzicht in je opbrengsten en de inzet van je mensen
 • is een project winstgevend?
 • hoeveel uur is er in gaan zitten?
 • moet je je offertes misschien aanpassen?

Samen met urenregistratie

Je medewerkers maken uren voor verschillende klanten. Factureer deze uren en leg ze vast per medewerker, maar ook per klant of per project.

Laat je medewerkers zelf uren invoeren via hun mobiel.

Ook kun je uren vastleggen die je wel wilt bijhouden, maar die je niet aan je klant door wil (of kan) factureren (interne uren).

Projecten: voor wie is dat handig?

Een project is in feite niets anders dan een opdracht. Dit kan een kleine opdracht zijn, zoals het maken en plaatsen van een schuttingdeur, een folder ontwerpen, of een grotere opdracht zoals het organiseren van een dure rondreis voor 20 personen, of het bouwen van een jacht.

Projecten kunnen in enkele weken of maanden afgerond zijn, of jaren doorlopen. Er kan 1 persoon aan een project werken maar dit kunnen er ook tientallen zijn.

In alle gevallen kunnen je de projecten-module (eigenlijk uren en projecten) van Kleisteen gebruiken om het financiële overzicht te houden. Bij de uren die je invoert kun je het project kiezen waar je ze aan wil hangen. Hetzelfde geldt voor kosten die je invoert. Ga je factureren dan kun je kiezen uit je lijst met openstaande projecten en uren die je wil factureren. Tijdens het project kun je blijven monitoren of je niet teveel over je ingecalculeerde uren of kosten heen gaat zodat je in ieder geval kunt ingrijpen als dit mogelijk is.

Doordat je een voorcalculatie (je van te voren bedachte nodige uren/materialen) hebt ingevoerd kun je steeds vergelijken. Het invoeren van een voorcalculatie is trouwens niet verplicht, maar zul je in ieder geval gebruiken als je een offerte wil maken voor je klant.

Offertes kun je maken op basis van een vaste prijs, een uurprijs of een combinatie daarvan. Ook kun je natuurlijk afspraken maken over meerwerk, omdat lang niet alles van te voren nauwkeurig te bepalen valt.

Gebruik je de projecten module, dan zul je ook veel minder snel vergeten om uren en gemaakte kosten voor de klant te factureren, want alles staat in je Kleisteen pakket. Geen slingerende briefjes en bonnetjes in een doos, of notities die je misschien keurig in je telefoon zet maar later alsnog vergeet.

Wil je alleen je projectresultaat zien? Dit kan al in de Premium versie van Kleisteen, hier is de module projecten niet voor nodig. Koppel je ingevoerde kosten aan het project, factureer het project en hou je overzicht.

Bekijk het overzicht van al je projecten
Per klant of per status, maak snel je eigen selectie. De statussen van een project zijn deels zelf in te stellen.

Makkelijk en snel je projecten factureren

Alle projecten met openstaande uren of deels openstaande bedragen worden vanzelf opgeroepen bij het factureren van projecten.

Bekijk je projectresultaat

 • Doorberekende en niet-doorberekende kosten
 • Omzet
 • Gefactureerd en nog te factureren
 • Resultaat

Stel je termijnen om te factureren van te voren in

Bekijk en factureer openstaande uren per klant

Bij alle uren die geboekt worden kun je aangeven of deze gefactureerd moeten worden aan de klant, of dat deze bijvoorbeeld intern zijn. Zo registreer je ook de uren die je niet kunt doorberekenen.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan