In Kleisteen kun je onbeperkt online factureren en heb je een complete basis boekhouding voor 17,50 per maand

Online factureren is een van de belangrijkste onderdelen van je boekhouding. Als startende ondernemer is een factuur maken en mailen één van de eerste dingen van de administratie waar je mee te maken krijgt. Een goede factuur moet voldoen aan een aantal eisen, en hij moet begrijpelijk zijn voor je klanten, of dit nu consumenten of bedrijven zijn.

Facturen maken

Ondernemers beginnen vaak aan de hand van voorbeelden van een factuur met factureren in Excel of Word. Dat kan natuurlijk, maar dit levert veel dubbel werk op. Voor de BTW aangifte (per kwartaal of soms per maand) moet je vaak alsnog de BTW berekenen. Je kunt niet -makkelijk- openstaande facturen bijhouden en herinneringen of aanmaningen versturen. Je moet zelf bijhouden wanneer de facturen betaald zijn.  Ook een factuur versturen zal op deze manier veel tijd kosten.

De kans op fouten bij het maken van facturen in Excel of Word is bovendien ook groot. Handmatig facturen en offertes maken is vaak een bron van fouten, en wordt zo een valkuil voor veel ondernemers. De boekhouding op orde hebben en houden wordt dan al snel een tijdrovende bezigheid.

Gratis facturatie software

Kiezen voor gratis facturatie software of online factuurprogramma? Dat kan, maar let op de kleine lettertjes. Hoeveel facturen kun je per maand versturen? Vaak is het aantal facturen beperkt tot 3 of 5. Kun je ook je boekhouding met deze gratis software gaan doen, en wat zijn dan de kosten? Met Kleisteen kun je 30 dagen gratis digitaal factureren. Je kunt bovendien de hele boekhouding 30 dagen gratis doen. Bevalt het? Dan kun je voor 17,50 per maand onbeperkt en eenvoudig facturen maken en verzenden en beschik je over alle standaard-functionaliteiten, zoals bankkoppelingen, en bonnetjes uploaden met je mobiel.

Online factureren = snel factureren

Online factureren betekent dat jij en je medewerkers overal facturen kunnen maken. Op kantoor, onderweg of thuis. Je omzet is meteen geboekt, wat je terugziet in grafieken op je dashboard. De boekhouder kan met je meekijken en corrigeren en de aangiftes voor je doen. Je facturen worden direct verzonden vanuit Kleisteen. Professioneel facturen maken en versturen is met Kleisteen een fluitje van een cent.

Facturatie binnen Kleisteen

Wanneer je de facturatie binnen Kleisteen gebruikt zijn de facturen uiteraard direct geïntegreerd in de boekhouding.

  • Omzet is direct geboekt wanneer je de factuur maakt.
  • De bank is meteen bijgewerkt als je de betaling matcht in je afboekscherm met je banktransacties.
  • De BTW is meteen geboekt

In een minuut heb je een online factuur gemaakt en verzonden. Je kiest een relatie en alle gegevens worden op de factuur overgenomen. Je hoeft niet na te denken over factuurdatum en nummer, want ook deze worden voor je ingevuld. Ook de ingestelde defaults (vervaltermijn, factuurtekst), staan meteen klaar.

Meestal hoef je alleen nog een bedrag en omschrijving van de goederen en diensten duidelijk aan te geven. Dit kan eenvoudig in de bijbehorende tekstvelden.

De factuur wordt in PDF naar je klant gemaild. Uitprinten kan natuurlijk ook. En Kleisteen voldoet aan de nieuwste inzichten door ook een factuur in UBL-formaat mee te sturen. Deze kan snel worden overgenomen in de boekhouding van je klanten.

  • Facturen maken met je eigen logo of huisstijl
  • Onbeperkt facturen maken en versturen zonder extra kosten.
  • Wanneer de betaling van de factuur binnenkomt ziet Kleisteen meteen de match met de factuur en met 1 vinkje is de betaling geboekt en is je boekhouding op orde.
  • Eventueel kun je facturen ook incasseren, Kleisteen maakt ook een SEPA-incasso-bestand voor je aan
  • Ook abonnementen factureren
  • Uren en projecten factureren
  • De factuur voldoet aan alle eisen van de belastingdienst

Online facturatie

Het opstellen van facturen betreft een belangrijk onderdeel van de boekhouding. Zeker wanneer je net start als ondernemer is factureren een van de eerste stappen in jouw boekhouding. Wil jij een factuur opstellen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kun je ervoor kiezen om jouw factuur aan de hand van een voorbeeld in Word zelf te maken. Maar je kunt het ook op een professionele manier aanpakken.
Een factuur maken betreft een secuur klusje. Een factuur dient namelijk aan diverse eisen te voldoen. Een enkele factuur handmatig maken, lijkt wellicht niet zo veel moeite. Maar wanneer het aantal facturen groeit, wordt het een tijdrovende klus. Online facturatie biedt in dat geval dan ook uitkomst. Met ons online factuurprogramma kun je snel een gemakkelijk al jouw facturen versturen. Wil je meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Eenvoudig en snel een factuur maken

Heb je een product of dienst verkocht? Dan wil je hier uiteraard ook zo snel mogelijk jouw verdiende gelden voor ontvangen. Bij Kleisteen kun je jouw factuur snel opmaken. In onze boekhoudsoftware is namelijk een speciaal onderdeel voor facturatie opgenomen. Met deze factuur template kun jij gemakkelijk en snel jouw factuur maken. De template biedt alle benodigde opties, maar geeft je ook de mogelijkheid om jouw facturen te personaliseren.

Na de levering van een product of dienst moet je altijd een factuur opmaken. Dit is voor de ondernemer wettelijk zo geregeld. Het betreft dus een noodzakelijke handeling voor het verkrijgen van jouw gelden. Maar een factuur is meer dan alleen een schriftelijke vordering. Het betreft namelijk een papiertje waarmee je jouw merk kunt uitdragen. We bieden bij Kleisteen daarom de mogelijkheid om jouw factuur volledig te personaliseren. Kies bijvoorbeeld voor jouw logo op de factuur en creëer zo een professionele uitstraling.

Alle voordelen op een rijtje

Als ondernemer ontkom je er dus niet aan om facturen op te stellen. Dit is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van jouw boekhouding. Maar een tijdrovend proces hoeft het factureren tegenwoordig niet meer te zijn. Bij Kleisteen kun je eenvoudig een online factuur maken en direct versturen. Online factureren via Kleisteen is dus simpel en daardoor tijdbesparend.

Ben je nieuwsgierig naar de uitgebreide mogelijkheden die ons boekhoudprogramma omtrent facturatie biedt? Probeer dan gratis het Kleisteen softwarepakket uit! Gedurende dertig dagen kun jij gratis zelf het gemak van online factureren ervaren. Van een factuur online maken tot het secuur bijhouden van de urenregistratie. Het is allemaal mogelijk met de uitgebreide boekhoudsoftware van Kleisteen.

Uren factureren
Introductie boekhouden
Alle pakketten

GRATIS PROBEREN

Kleisteen is de eerste 30 dagen gratis. Na aanmelding staat er een basisadministratie voor u klaar. Mocht u er niet uitkomen dan helpen wij u op weg met een telefonisch startconsult. Support per e-mail zit ook bij de prijs inbegrepen. Nog twijfels? Lees dan onze referenties en luister naar een aantal tevreden klanten.

NU AANMELDEN

“EEN VERADEMING NA AL MIJN PROBLEMEN MET MIJN VORIGE BOEKHOUDPROGRAMMA”