In Kleisteen kun je onbeperkt online factureren en heb je een complete basis boekhouding voor 17,50 per maand

Online factureren is een van de belangrijkste onderdelen van je boekhouding. Als startende ondernemer is een factuur maken en mailen één van de eerste dingen van de administratie waar je mee te maken krijgt. Een goede factuur moet voldoen aan een aantal eisen, en hij moet begrijpelijk zijn voor je klanten, of dit nu consumenten of bedrijven zijn.

Facturen maken

Ondernemers beginnen vaak aan de hand van voorbeelden van een factuur met factureren in Excel of Word. Dat kan natuurlijk, maar dit levert veel dubbel werk op. Voor de BTW aangifte (per kwartaal of soms per maand) moet je vaak alsnog de BTW berekenen. Je kunt niet -makkelijk- openstaande facturen bijhouden en herinneringen of aanmaningen versturen. Je moet zelf bijhouden wanneer de facturen betaald zijn.  Ook een factuur versturen zal op deze manier veel tijd kosten.

De kans op fouten bij het maken van facturen in Excel of Word is bovendien ook groot. Handmatig facturen en offertes maken is vaak een bron van fouten, en wordt zo een valkuil voor veel ondernemers. De boekhouding op orde hebben en houden wordt dan al snel een tijdrovende bezigheid.

Gratis facturatie software

Kiezen voor gratis facturatie software of online factuurprogramma? Dat kan, maar let op de kleine lettertjes. Hoeveel facturen kun je per maand versturen? Vaak is het aantal facturen beperkt tot 3 of 5. Kun je ook je boekhouding met deze gratis software gaan doen, en wat zijn dan de kosten? Met Kleisteen kun je 30 dagen gratis digitaal factureren. Je kunt bovendien de hele boekhouding 30 dagen gratis doen. Bevalt het? Dan kun je voor 17,50 per maand onbeperkt en eenvoudig facturen maken en verzenden en beschik je over alle standaard-functionaliteiten, zoals bankkoppelingen, en bonnetjes uploaden met je mobiel.

Online factureren = snel factureren

Online factureren betekent dat jij en je medewerkers overal facturen kunnen maken. Op kantoor, onderweg of thuis. Je omzet is meteen geboekt, wat je terugziet in grafieken op je dashboard. De boekhouder kan met je meekijken en corrigeren en de aangiftes voor je doen. Je facturen worden direct verzonden vanuit Kleisteen. Professioneel facturen maken en versturen is met Kleisteen een fluitje van een cent.

Facturatie binnen Kleisteen

Wanneer je de facturatie binnen Kleisteen gebruikt zijn de facturen uiteraard direct geïntegreerd in de boekhouding.

  • Omzet is direct geboekt wanneer je de factuur maakt.
  • De bank is meteen bijgewerkt als je de betaling matcht in je afboekscherm met je banktransacties.
  • De BTW is meteen geboekt

In een minuut heb je een online factuur gemaakt en verzonden. Je kiest een relatie en alle gegevens worden op de factuur overgenomen. Je hoeft niet na te denken over factuurdatum en nummer, want ook deze worden voor je ingevuld. Ook de ingestelde defaults (vervaltermijn, factuurtekst), staan meteen klaar.

Meestal hoef je alleen nog een bedrag en omschrijving van de goederen en diensten duidelijk aan te geven. Dit kan eenvoudig in de bijbehorende tekstvelden.

De factuur wordt in PDF naar je klant gemaild. Uitprinten kan natuurlijk ook. En Kleisteen voldoet aan de nieuwste inzichten door ook een factuur in UBL-formaat mee te sturen. Deze kan snel worden overgenomen in de boekhouding van je klanten.

  • Facturen maken met je eigen logo of huisstijl
  • Onbeperkt facturen maken en versturen zonder extra kosten.
  • Wanneer de betaling van de factuur binnenkomt ziet Kleisteen meteen de match met de factuur en met 1 vinkje is de betaling geboekt en is je boekhouding op orde.
  • Eventueel kun je facturen ook incasseren, Kleisteen maakt ook een SEPA-incasso-bestand voor je aan
  • Ook abonnementen factureren
  • Uren en projecten factureren
  • De factuur voldoet aan alle eisen van de belastingdienst

Weg met al die papieren! Nooit meer iets kwijt

Last but not least scheelt het maken van facturen in Kleisteen een heleboel papierwerk. Geen mappen vol facturen meer, nooit meer zoeken naar facturen die verkeerd zijn opgeborgen. Ook als je facturen in word of excel op je computer bewaard zul je waarschijnlijk vaak moeten zoeken, zeker wanneer je tientallen facturen hebt verzonden. Zonde van je tijd.

De facturen in Kleisteen zijn makkelijk terug te vinden bij de betreffende relatie, op factuurnummer, of bij de ‘laatst gemaakte facturen’.

Uren factureren
Introductie boekhouden
Alle pakketten

GRATIS PROBEREN

Kleisteen is de eerste 30 dagen gratis. Na aanmelding staat er een basisadministratie voor u klaar. Mocht u er niet uitkomen dan helpen wij u op weg met een telefonisch startconsult. Support per e-mail zit ook bij de prijs inbegrepen. Nog twijfels? Lees dan onze referenties en luister naar een aantal tevreden klanten.

NU AANMELDEN

“EEN VERADEMING NA AL MIJN PROBLEMEN MET MIJN VORIGE BOEKHOUDPROGRAMMA”