Gratis proberen Inloggen
cirkel

Online Factureren

In Kleisteen kun je onbeperkt online factureren en heb je een complete basis boekhouding voor 17,50 per maand.

Online factureren is een van de belangrijkste onderdelen van je boekhouding. Als startende ondernemer is een factuur maken en mailen één van de eerste dingen van de administratie waar je mee te maken krijgt. Een goede factuur moet voldoen aan een aantal eisen, en hij moet begrijpelijk zijn voor je klanten, of dit nu consumenten of bedrijven zijn.

cirkel cirkels

Facturen maken

Ondernemers beginnen vaak aan de hand van voorbeelden van een factuur met factureren in Excel of Word. Dat kan natuurlijk, maar dit levert veel dubbel werk op. Voor de BTW aangifte (per kwartaal of soms per maand) moet je vaak alsnog de BTW berekenen. Je kunt niet -makkelijk- openstaande facturen bijhouden en herinneringen of aanmaningen versturen. Je moet zelf bijhouden wanneer de facturen betaald zijn.  Ook een factuur versturen zal op deze manier veel tijd kosten.

De kans op fouten bij het maken van facturen in Excel of Word is bovendien ook groot. Handmatig facturen en offertes maken is vaak een bron van fouten, en wordt zo een valkuil voor veel ondernemers. De boekhouding op orde hebben en houden wordt dan al snel een tijdrovende bezigheid.

Gratis facturatie software

Kiezen voor gratis facturatie software of online factuurprogramma? Dat kan, maar let op de kleine lettertjes. Hoeveel facturen kun je per maand versturen? Vaak is het aantal facturen beperkt tot 3 of 5. Kun je ook je boekhouding met deze gratis software gaan doen, en wat zijn dan de kosten? Met Kleisteen kun je 30 dagen gratis online factureren. Je kunt bovendien de hele boekhouding 30 dagen gratis doen. Bevalt het? Dan kun je voor 17,50 per maand onbeperkt en eenvoudig facturen maken en verzenden en beschik je over alle standaard-functionaliteiten, zoals bank-koppelingen, en bonnetjes uploaden met je mobiel.

Online factureren = snel en overal factureren

Online factureren betekent dat jij en je medewerkers overal facturen kunnen maken. Op kantoor, onderweg of thuis. Je omzet is meteen geboekt, wat je terugziet in grafieken op je dashboard. De boekhouder kan met je meekijken en corrigeren en de aangiftes voor je doen. Je online facturen worden direct per mail verzonden vanuit Kleisteen. Online facturen maken en versturen is met Kleisteen een fluitje van een cent. Kleisteen zorgt ook voor de verplichte (doorlopende) factuurnummering.

Facturatie binnen Kleisteen

Wanneer je de facturatie binnen Kleisteen gebruikt zijn de facturen uiteraard direct geïntegreerd in de boekhouding.

 • Omzet is direct geboekt wanneer je de factuur maakt.
 • De bank is meteen bijgewerkt als je de betaling matcht in je afboekscherm met je banktransacties.
 • De BTW is meteen geboekt

In een minuut heb je een online factuur gemaakt en verzonden. Je kiest een relatie en alle gegevens worden op de factuur overgenomen. Je hoeft niet na te denken over factuurdatum en nummer, want ook deze worden voor je ingevuld. Ook de ingestelde defaults (vervaltermijn, factuurtekst), staan meteen klaar.

Meestal hoef je alleen nog een bedrag en omschrijving van de goederen en diensten duidelijk aan te geven. Dit kan eenvoudig in de bijbehorende tekstvelden.

De online factuur wordt in PDF naar je klant gemaild. Uitprinten kan natuurlijk ook. En Kleisteen voldoet aan de nieuwste inzichten door ook een factuur in UBL-formaat mee te sturen. Deze kan snel worden overgenomen in de boekhouding van je klanten.

 • Facturen maken met je eigen logo of huisstijl
 • Onbeperkt facturen maken en versturen zonder extra kosten.
 • Wanneer de betaling van de factuur binnenkomt ziet Kleisteen meteen de match met de factuur en met 1 vinkje is de betaling geboekt en is je boekhouding op orde.
 • De gegevens die je opgeeft bij je aanmelding bij Kleisteen, worden meteen gebruikt voor je factuur-opmaak zodat deze al voor je klaar staat
 • Eventueel kun je facturen ook incasseren, Kleisteen maakt ook een SEPA-incasso-bestand voor je aan
 • Ook abonnementen factureren
 • Uren en projecten factureren
 • De factuur voldoet aan alle eisen van de belastingdienst

Het kan nog makkelijker

Heb je een factuur gemaakt en opgeslagen maar een tikfoutje gemaakt? Geen probleem, alle factuurgegevens kunnen achteraf nog worden gewijzigd.
Is de factuur verzonden maar blijkt deze niet te kloppen? Met 1 druk op de knop maak je van je factuur een credit-factuur!
Al je gemaakte facturen kun je snel terugvinden bij ‘laatste 25’ of je zoekt op klantnaam, of factuurnummer (of zelfs omschrijving of bedrag). Nooit meer zoeken in zware ordners dus.

Facturen sturen naar de overheid

De overheid (gemeentelijk, provinciaal of landelijk) stelt steeds vaker de eis dat facturen via het PEPPOL netwerk worden verstuurd. Op deze manier weet de ontvanger van de factuur dat de afzender betrouwbaar is. De afzender (jouw bedrijf bijvoorbeeld) is dan namelijk geregistreerd en bevestigd via het KVK nummer. Via Kleisteen kun je je aansluiten bij het PEPPOL netwerk en zo je online facturen naar de overheid sturen. Ook in andere sectoren wordt steeds meer gebruik gemaakt van dit netwerk. Aansluiten op dit netwerk via Kleisteen is gratis.

Online facturatie

Een factuur maken betreft een secuur klusje. Een factuur moet namelijk aan een aantal eisen voldoen. Een enkele factuur handmatig maken, lijkt wellicht niet zo veel moeite. Maar wanneer het aantal facturen groeit, wordt het een tijdrovende klus. Online facturatie biedt in dat geval dan ook uitkomst. Met ons online factuurprogramma kun je snel en gemakkelijk al jouw online facturen versturen. En met de abonnementenmodule maak je tot honderden facturen tegelijk. Wil je meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Je online factuur is ook je visitekaartje

Heb je een product of dienst verkocht? Dan wil je hier uiteraard ook zo snel mogelijk je geld voor ontvangen. Bij Kleisteen kun je de factuur snel opmaken. In onze boekhoudsoftware is namelijk een speciaal onderdeel voor facturatie opgenomen. Met deze factuur template kun jij gemakkelijk en snel jouw factuur maken. De template biedt alle benodigde opties, maar geeft je ook de mogelijkheid om jouw facturen te personaliseren.

Na de levering van een product of dienst moet je altijd een factuur opmaken. Maar een factuur is meer dan alleen een schriftelijke vordering. Het is ook het visitekaartje van je bedrijf. We bieden bij Kleisteen daarom de mogelijkheid om jouw online factuur volledig te personaliseren. Kies bijvoorbeeld voor jouw logo op de factuur en creëer zo een professionele uitstraling.

Alle voordelen op een rijtje

Met Kleisteen kun je dus eenvoudig en snel een online factuur maken en direct versturen. Bovendien is dit geïntegreerd in je boekhouding zodat ook je klantenbestand, BTW-aangifte, banken-controle hiermee samenhangt. Maak je factuur en zie de omzet meteen in je dashboard.

Zie in 1 oogopslag welke klanten nog niet betaald hebben en stuur meteen een herinnering.

Ben je nieuwsgierig naar de uitgebreide mogelijkheden die ons boekhoudprogramma omtrent facturatie biedt? Probeer dan gratis het Kleisteen softwarepakket uit! Gedurende dertig dagen kun jij gratis zelf het gemak van online factureren ervaren. Van een factuur online maken tot het secuur bijhouden van de urenregistratie. Het is allemaal mogelijk met de uitgebreide boekhoudsoftware van Kleisteen.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan