Facturatie

De facturatie is een van de belangrijkste onderdelen van je boekhouding. Als startende ondernemer is de facturatie een van de eerste dingen van de administratie waar je mee te maken krijgt. Een factuur moet voldoen aan een aantal voorwaarden, en hij moet begrijpelijk zijn voor je klanten, of dit nu consumenten of bedrijven zijn.

Facturen maken

Ondernemers beginnen vaak met een factuur maken in Word of Excel. Dat kan natuurlijk, maar dit levert veel dubbel werk op. Voor de BTW-aangifte moet je alsnog gaan rekenen. Je kunt niet -makkelijk- bijhouden welke facturen nog open staan, wanneer ze verzonden zijn, wanneer de facturen betaald zijn. Alles moet handmatig worden bijgehouden, wat al snel zonde van de tijd is wanneer uw bedrijf gaat groeien. Ook het versturen van de facturen zal op deze manier veel tijd kosten. De kans op fouten bij het maken van facturen in Word of Excel is bovendien ook groot.

Gratis facturatie software

Kiezen voor gratis facturatie-software? Dat kan, maar let op de kleine lettertjes. Hoeveel facturen kunt u per maand versturen? Vaak is het aantal facturen beperkt tot 3 of 5. Kunt u alsnog uw boekhouding met de gratis facturatie-software gaan doen, en wat zijn dan de kosten? Met Kleisteen kunt u 60 dagen gratis factureren. U kunt bovendien uw gehele boekhouding 60 dagen gratis doen. Bevalt het? Dan kunt u vanaf 15,- per maand onbeperkt facturen maken en verzenden en beschikt u over alle standaard-functionaliteiten, zoals bankkoppelingen, bonnetjes uploaden met uw mobiel.

Online factureren

Online factureren betekent dat u en uw medewerkers overal facturen kunnen maken. Op kantoor, onderweg of thuis. Uw omzet is meteen geboekt, wat u terugziet in uw grafieken op uw dashboard (grafiekje omzet). Uw boekhouder kan met u meekijken en corrigeren en de aangiftes voor u doen. Uw facturen worden zonder tussenkomst van uw eigen emailprogramma direct verzonden vanuit Kleisteen.

Facturatie binnen Kleisteen

Wanneer u de facturatie binnen Kleisteen gebruikt zijn uw facturen uiteraard direct geïntegreerd in uw boekhouding.

  • Uw omzet is direct geboekt wanneer u een factuur maakt.
  • Uw bank is meteen bijgewerkt als u de betaling boekt.

In een minuut heeft u een factuur gemaakt en verzonden. U kiest een relatie en alle gegevens worden op de factuur overgenomen. U hoeft niet na te denken over factuurdatum en nummer, want ook deze worden voor u ingevuld. Ook de door u ingestelde defaults (vervaltermijn, factuurtekst), staan meteen klaar.

Meestal hoeft u alleen nog een bedrag en omschrijving in te vullen.

De factuur wordt in PDF naar uw klant gemaild. Uitprinten kan natuurlijk ook. En Kleisteen voldoet aan de nieuwste inzichten door ook een factuur in UBL-formaat mee te sturen. Deze kan snel worden overgenomen in de boekhouding van uw klanten.

  • U kunt onbeperkt facturen maken en verzenden zonder extra kosten.
  • Wanneer de betaling van de factuur binnenkomt ziet Kleisteen meteen de match met de factuur en met 1 vinkje is de betaling geboekt.
  • Eventueel kunt u uw facturen ook incasseren, Kleisteen maakt ook een SEPA-incasso-bestand voor u aan
  • De factuur voldoet aan alle eisen van de belastingdienst

GRATIS PROBEREN

Kleisteen is de eerste 60 dagen gratis. Na aanmelding staat er een basisadministratie voor u klaar. Mocht u er niet uitkomen dan helpen wij u op weg met een telefonisch startconsult. Support per e-mail zit ook bij de prijs inbegrepen. Nog twijfels? Lees dan onze referenties en luister naar een aantal tevreden klanten.

NU AANMELDEN

“EEN VERADEMING NA AL MIJN PROBLEMEN MET MIJN VORIGE BOEKHOUDPROGRAMMA”