Het beste boekhoudpakket voor je onderneming

Hoe kies ik het beste boekhoudprogramma voor mijn bedrijf?

Offline of online:  Online! Toch…?

Wil je een boekhoudprogramma kopen, of kies je voor online boekhoudsoftware? De keus om online te gaan lijkt snel gemaakt. Zijn er nog redenen te bedenken om een offline pakket aan te schaffen? Veiligheid lijkt geen belemmering meer te zijn. Je kunt beweren dat je data niet 100% veilig zijn in de Cloud, maar zijn al je bestanden en data wel zo veilig op je laptop? Laptop gestolen, kop koffie er overheen, er is niet veel voor nodig om alles echt kwijt te zijn. Wil je een back-up  bij een offline boekhoudpakket dan zullen vroeg of laat je data ook in de Cloud (ergens op een server en niet op je laptop) terechtkomen. Online dus!

Kleisteen werkt overigens samen met een hostingpartij met jarenlange ervaring in de Cloud met bedrijfskritische systemen.

Wat moet je boekhoudpakket kunnen?

Naast je basis-boekhouding met een makkelijke BTW-aangifte wil je waarschijnlijk online facturen versturen, en liefst onbeperkt.

Ook factureren in vreemde valuta (en vreemde talen) is mogelijk in Kleisteen. En nog steeds betaalbaar. Veel boekhoudpakketten kunnen dit niet.

Ook krijgen vrijwel alle ondernemers te maken met investeringen, waarbij afschrijvingen e.d. automatisch moeten worden geboekt. In Kleisteen zit dit al in de Standaard versie.

Werk je met meerdere personen in de administratie? Dan wil je misschien kunnen instellen wie bij welke gegevens mag. Of je wil je facturen door iemand anders laten invoeren, maar zelf goedkeuren.

Het loont om voor jezelf op een rijtje te krijgen wat je nodig hebt, en wat je in de toekomst verwacht. Maak een checklist om je te helpen bij je keus!

Goede aanbieding?

Let op aanbieders die gratis facturering  of boekhouding aanbieden. Diverse aanbieders bieden een scherpe instap-prijs of een gratis account voor startende ondernemers en dan blijkt dat je maar 5 of 10 facturen per maand kunt versturen. Prima als dat voldoende is, maar het gros van de ondernemers gaat daar snel overheen, en is de prijs dan nog zo scherp? Er zijn ook boekhoudpakketten die goedkoop lijken, maar na enig speurwerk kom je erachter dat je nog een bedrag per binnenkomende factuur moet betalen als je deze makkelijk wil boeken. (omzetten naar UBL).

Als dat tegenvalt kun je weer op zoek naar een ander pakket, en je hebt wel wat beters te doen als ondernemer.

Scan en Herken? Lekker snel facturen inboeken (maar soms tegen flinke kosten)

Wij scannen geen papier in maar je kunt facturen mailen naar je eigen inbox, met je mobiel fotograferen en uploaden of van je eigen computer naar de Kleisteen INBOX sturen. Sommige aanbieders hebben hier een derde partij voor nodig zoals Basecone, vaak betaal je dan per factuur voor het inlezen in je administratie. Kleisteen heeft eigen software voor het inlezen van UBL-facturen. En we versturen ook automatisch UBL-facturen met je PDF-factuur mee.

Ga ik niet teveel betalen?

Vaak zijn er verborgen kosten. Pas als je begonnen bent kom je erachter dat je veel meer kwijt bent dan je dacht. Als je moeite moet doen om achter de precieze prijs van een pakket te komen, dan is dit vaak al een teken dat je vroeg of laat meer gaat betalen dan je van plan was. Twijfel je, benader de leverancier dan rechtstreeks om een compleet overzicht te krijgen. Wij vermelden alle kosten zo duidelijk mogelijk op de prijzen en pakketten pagina.

Hoe zit het met mijn contract en wat gebeurt er na opzegging?

Vraag vóór de aanmelding hoe lang je aan een contract vastzit. Ben je startende ondernemer, dan wil je flexibel zijn en snel de kosten kunnen verlagen. Kleisteen online boekhouden is uitermate geschikt voor  ZZP-ers, freelancers en starters. Je zit nooit ergens aan vast. En ben je gevestigd ondernemer, dan wil je ook keuzevrijheid. En check wat er gebeurt met je gegevens na afmelden. Heb je hier nog toegang toe? Zijn daar kosten aan verbonden? Kun je makkelijk gegevens downloaden of meenemen?

Kleisteen online boekhouding is maandelijks opzegbaar, vanaf opzegging ontvang je geen nieuwe facturen. Sneller opzeggen kan niet. Bij Kleisteen worden al je gegevens 10 jaar veilig opgeslagen en blijven ze gratis in te zien. Inclusief je digitaal archief met alle ingescande facturen.

Boekhoudprogramma’s vergelijken om de beste boekhoudsoftware te vinden is niet eenvoudig. Je moet goed kijken naar je eisen en wensen. Een goed boekhoudprogramma is gebruiksvriendelijk, biedt een compleet overzicht van je digitale boekhouding, is gratis te proberen en helpt je bijvoorbeeld ook met een  cursus boekhouden.

Bekijk alle pakketten en prijzen

GRATIS PROBEREN

Kleisteen kunt u de eerste 30 dagen gratis proberen en je zult merken dat je de boekhouding eenvoudig kunt bijhouden. Na aanmelding staat er een basisadministratie voor je klaar. Mocht je er niet uitkomen dan helpen wij je op weg met een telefonisch startconsult. Of volg onze cursus boekhouden met het Kleisteen online boekhoudprogramma. Support per e-mail zit ook bij de prijs inbegrepen. Nog twijfels? Bekijk dan onze referenties van andere ondernemers en luister naar een aantal tevreden klanten.

NU AANMELDEN

“EEN VERADEMING NA AL MIJN PROBLEMEN MET MIJN VORIGE BOEKHOUDPROGRAMMA”