Gratis proberen Inloggen
cirkel

webshop verwerken in Kleisteen

Wij hebben geen koppeling met een webshop. Wij adviseren, als alle facturen betaald worden via Ideal, Mollie, Sisow etc, om geen koppeling te nemen.

De noodzaak is er ook niet. Alles wordt eigenlijk direct betaald, een debiteurenadministratie is niet nodig. De facturen verstuur je meestal vanuit de webshop

Het gaat erom om je omzet te registreren in je boekhouding, dit doe je als volgt :
Wij hebben het dagomzet-scherm in Kleisteen, hier vul je wekelijks of maandelijks je omzet in van de webshop in totalen (overzicht uit de webshop), gesplitst naar btw % (bovenin het schermpje) en de manier waarop het betaald is (Ideal, Sisow etc.,onderin het schermpje).

De ontvangsten van Ideal, Mollie, Sisow etc via de bank. boek je op een tussenrekening Ideal, Mollie, Sisow etc. Deze moet dan gladlopen. Maak voor elke paymentprovider een categorie/grootboekrekening aan via instellingen ->verkopen.

De factuur van de kosten die worden ingehouden van je paymentprovider boek je via de inbox (mail de factuur naar de inbox)- klik op Inkopen/kosten-gebruik ipv tegenrekening crediteuren, de tegenrekening Ideal, Sisow etc.

Krijg je van de paymentprovider 1 bedrag binnen waar de kosten zijn verrekend met de omzet? Dan kun je dit bedrag splitsen in het e-bankieren afboekscherm, onder de knop Acties zie je ‘verdeel’.
Bijvoorbeeld je krijgt 500 gestort waarvan 11 kosten, dan verdeel je het bedrag in 511 ontvangen en -11 kosten, deze komen dan apart in het afboekscherm en kun je daarna beiden boeken, een deel als omzet en een deel als kosten.

Deze werkwijze zal je veel tijd en werk besparen.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan