Gratis proberen Inloggen
cirkel

Verwerken deelbetaling

Verwerken deelbetaling

Wanneer er een deelbetaling is in het ebankieren-afboekscherm dan zal er geen directe Match zijn met het openstaande bedrag. In dit geval kun je klikken op Open Posten en de desbetreffende openstaande transactie zoeken en op Selecteer klikken.

Zorg dat ‘boek verschil naar kosten’ UITgevinkt staat en klik op Bewaar. Hierna is een deel van de factuur betaald en zal het restant open blijven staan.

Verwerken klein betaalverschil

Wanneer er kleine betalingsverschillen zijn in het ebankier-afboekscherm dan zal er geen directe Match zijn met het openstaande bedrag. In dit geval kun je klikken op Open Posten en de desbetreffende openstaande transactie zoeken bij bijvoorbeeld debiteuren of crediteuren en op Selecteer klikken.

Zorg dat ‘boek verschil naar kosten’ AANgevinkt staat en klik op Bewaar. Hierna zal de factuur als betaald komen te staan en wordt het verschil afgeboekt naar een kostenrekening.

Deelbetalingen met meerdere facturen (of teveel betaald)

Wanneer er deelbetalingen zijn die niet betrekking hebben op 1 factuur maar op meerdere facturen tegelijkertijd dan kunt u de betaling verdelen in 2 of meer bedragen. Het totaal van een verdeling moet altijd gelijk zijn aan het oorspronkelijke bedrag. Verdelen doet u in het afboekscherm, aan de rechterkant onder actieknop-verdeel.

ebankieren verdelen

Na het verdelen en opslaan zal er een (of meerdere) match worden gevonden met uw factuur. Eventueel kan er een restbedrag overblijven, dit kun je weer gewoon verwerken, en eventueel weer als deelbetaling gebruiken.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan