Gratis proberen Inloggen
cirkel

UBL facturen

Als je een factuur verstuurt vanuit Kleisteen, wordt er een PDF gemaild, maar ook een xml bestandje. Dit is een UBL factuur.

(NB. dit kan niet uit worden gezet)

Een groot aantal boekhoudpakketten kan deze inlezen waardoor de factuur voor je klant deels automatisch geboekt wordt.

Door het verwerken van inkomende UBL facturen (in je Kleisteen inbox) worden facturen grotendeels voor u ingeboekt. Zo kan UBL kan enorm veel tijd en geld besparen !

Waar bij scan en herken doorgaans papier aan te pas komt, is UBL een manier om een factuur van mail of systeem direct naar een ander systeem te sturen. (in het geval van Kleisteen is dat uw inbox)

Tip : Vraag aan uw leverancier (crediteur) of hij een PDF factuur samen met een UBL (dit is een .xml )bestand stuurt naar de inbox in Kleisteen. 

Wij zijn aangesloten bij UBL ready.nl, het netwerk dat de standaard ubl facturen bevordert. De aangesloten aanbieders van software ( ruim 70 aanbieders), hebben afgesproken om in 2017 te starten met ubl aan te zetten. Dit betekent dat bij elke verkoopfactuur in pdf ook een ubl factuur (een .xml bestand) meegestuurd wordt.

Het grote voordeel is dat de ontvangende partij, als zijn software dit ondersteunt, gebruik kan maken van het automatisch boeken van inkoopfacturen. Je hoeft dan niets meer handmatig in te vullen, alle velden worden gevuld (veel tijdsbesparing). Dit zal in de toekomst steeds meer toegepast gaan worden.

We moeten ergens een start maken en dat doen de aanbieders van software die samenwerken op het gebied van de ubl standaard. Als de keten verbroken wordt door ubl uit te zetten, dan werkt het systeem niet meer. Er wordt alleen een ubl factuur meegestuurd naar bedrijven en niet naar Personen/particuliere klanten.

Het is ook mogelijk om de inkoopfacturen niet alleen in pdf te ontvangen via de inbox, maar ook in ubl formaat. De pdf factuur moet samen met het ubl bestand gemaild worden naar de inbox en de bestanden moeten exact dezelfde naam hebben.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan