Gratis proberen Inloggen
cirkel

Samenvoegen transacties en betalingen

Om transacties/facturen/credit-nota’s en betalingen met elkaar samen te voegen en af te letteren is de eerste stap om te zorgen dat deze allemaal op dezelfde (tegen-)rekening komen te staan (zoals Debiteuren of Crediteuren).

Transacties/facturen/credit-nota’s kun je op de normale manier inboeken met de desbetreffende Tegenrekening.

Betalingen kun je via een Balanstransactie ook naar dezelfde categorie/rekening boeken zodat ze allemaal bij elkaar komen te staan.

Hierna kun je via Open posten -> debiteuren (of crediteuren) -> details debiteur/crediteur –> Acties -> Samenvoegen, deze regels bij elkaar zetten in een Samengevoegd bestand.

Wanneer het saldo van het Samengevoegd bestand 0,00 is krijg je meteen de mogelijkheid om het Samengevoegd bestand af te letteren zodat deze niet meer bij de Open posten zichtbaar zijn.

Wanneer het saldo van het Samengevoegd bestand niet 0,00 is (door bijvoorbeeld een betalingsverschil) kun je eventueel een extra Inkopen/kosten transactie invoeren met het verschil (naar bijvoorbeeld Betalingsverschillen) en deze toevoegen aan het Samengevoegd bestand.

Regels toevoegen aan een bestaande Samengevoegd bestand of verwijderen

Regels toevoegen aan een bestaande Samengevoegd bestand (of verwijderen) kun je doen via  Open posten -> debiteuren (of crediteuren) -> details Samengevoegde bestanden -> details -> Akties -> wijzig.

Ebankieren-afboekscherm

In het ebankieren-afboekscherm kan het eerste bedrag naar een tussenrekening/kruisposten boeken. Na het verversen van het afboekscherm zal het tweede bedrag gematched worden en kan deze tegen het eerste bedrag afgeletterd worden.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan