Gratis proberen Inloggen
cirkel

Samengestelde producten

<strong>Nieuw samengesteld product aanmaken</strong>

Om Samengestelde artikelen of producten te maken moeten eerst alle producten waaruit het moet worden samengesteld zijn ingevoerd. Bijvoorbeeld een kerstpakket dat uit meerdere produkten bestaat, een fiets met diverse onderdelen die ook apart geleverd kunnen worden.

Om een nieuw Samengesteld product te maken kun je eerst een nieuw product aanmaken op de normale wijze via Producten -> nieuw. Nadat het product aangemaakt is kun je gaan naar Acties -> Samenstellen en in de pop-up een voor een de producten toevoegen. Gebruik alleen standaardproducten, geen producten met batchnummers, omdat deze niet verwerkt kunnen worden.

Wanneer het scherm met de productdetails ververst wordt zullen daar alle producten zichtbaar zijn die in de Samenstelling zitten. Door op Wijzig te klikken in dit blok kun je de samenstelling aanpassing of nog meer toevoegen.

<strong>Voorraadbeheer of niet</strong>

In het pop-upscherm met de producten van de samenstelling kun je selecteren om van dit samengestelde product Voorraadbeheer te doen. Wanneer je dit selecteert kun je voorraad aanmaken via Voorraad ->productieorder ->nieuw. Hierbij zullen meteen de voorraadaantallen worden bijgewerkt van de onderliggende producten EN het samengesteld product zelf.

Wanneer voorraadbeheer NIET geselecteerd is zullen de voorraadaantallen van de onderliggende producten bijgewerkt worden op het moment van factureren. Van het samengestelde product zelf worden dan dus geen aantallen bijgewerkt.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan