Gratis proberen Inloggen
cirkel

RGS Brugstaat

Wat is de  RGS Brugstaat
De RGS brugstaat is een standaard om de koppeling van boekhouding naar winstaangifte IB en VPB mogelijk te maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwe XML standaard voor het eenvoudig uitwisselen van grootboeksaldi op basis van RGS.

In nauw overleg met betrokken softwareleveranciers is door Onderzoeksbureau GBNED een ‘standaard koppelvlak’ gedefinieerd om gegevens vanuit boekhoudsoftware op basis van RGS over te zetten naar fiscale aangiftesoftware. Het is een uniforme oplossing voor het automatisch aanleveren van cijfers voor de winstaangifte.

RGS Brugstaat in Kleisteen
De RGS brugstaat is binnen Kleisteen te vinden onder Hoofdmenu – Rapportages– Download –> selecteer RGS Brugstaat en boekjaar-> klik op download. Als niet alle grootboekrekeningen gekoppeld zijn met een
RGS code staat achter RGS brugstaat: LET OP ! Niet alle rekeningen hebben een RGS code.

Neem contact op met ons en stuur een mail naar accountancy@kleisteen.nl, dan helpen we je op weg om RGS te implementeren in je administraties.

Voorwaarden om een RGS Brugstaat te kunnen maken

  • Grootboekschema moet gekoppeld zijn met het RGS schema
  • De RGS Brugstaat kan alleen correct opgebouwd worden als het grootboekschema van de administratie
    voorzien is van RGS codes.

Mogelijkheden
U kunt het RGS Brugstaat bestand downloaden naar uw computer zodat u het RGS Brugstaat bestand beschikbaar heeft voor een extern softwarepakket waarmee winstaangifte IB en VPB worden opgesteld.
RGS Brugstaat  voor het CBS (Productstatistiek)
Sinds 6 april 2021 is het mogelijk om gegevens uit de administratie van uw bedrijf rechtstreeks te verzenden naar het CBS om een vragenlijst in te vullen. Voorwaarde is dat de administratie gekoppeld is aan RGS. Dit gebeurt in het standaard formaat van de RGS Brugstaat (XML export). Het CBS zet deze oplossing in voor de zogenaamde Productiestatistiek van het CBS, een vragenlijst die verantwoordelijk is voor een aanzienlijk deel van de lastendruk van het CBS richting bedrijven. Door het uploaden van de administratie gekoppeld aan RGS kan tot 75% van deze vragenlijst automatisch ingevuld worden. Dat spaart de ondernemer dus veel tijd.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan