Gratis proberen Inloggen
cirkel

Privé uitgaven zakelijk betaald

Als je zakelijke uitgaven (betalingen) hebt gedaan die niet onder bedrijfskosten vallen maar eigenlijk privé-uitgaven zijn, zoals: je hebt je boodschappen of iets anders betaald met de zakelijke pas. Dan zijn dit natuurlijk geen kosten maar hoort dit op een balansrekening (de R/C eigenaar bijvoorbeeld, deze staat al in het systeem).

Balansrekening zichtbaar maken als tegenrekening:
In eerste instantie zijn bij het invoeren van kosten via Uitgaven-Inkopen/kosten-Nieuw, alleen winst- en verliesrekeningen zichtbaar.
Je kunt balansrekeningen toevoegen als categorie/grootboekrekening. Dit kun je doen als er bijv. regelmatig een privé uitgave op een inkoopfactuur staat ( bijv. een mars als je gaat tanken).

Ga naar Boekhouding-Grootboek-Grootboekbeheer. Klik vooraan de regel op Details bij bijv. nummer 2010 r/c eigenaar prive opname/storting. Vink aan ‘Toon deze rekening als categorie bij Inkopen/kosten’ . Nu is de rekening zichtbaar als categorie, wanneer je kosten in gaat voeren.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan