Gratis proberen Inloggen
cirkel

Paypal verwerken

Je kunt Paypal behandelen alsof het een bankrekening is. Vul onder Instellingen (rechtsboven in het scherm naast het Wieltje)-Banken-maak een Paypal bankrekening aan of hernoem Bank 2 als je deze niet gebruikt. Bij IBAN nummer vul je het mailadres in waar het account aan gekoppeld is. Kies bij Soort bank voor Paypal.

=====

Zijn er maar weinig Paypal betalingen, dan is het niet nodig om een aparte Paypal rekening als bankrekening te gebruiken.

Wanneer het Paypal-bedrag van je bank wordt afgeschreven kun je dit bedrag verdelen in de inkoopfacturen en evt. de Paypal kosten, en daarna afboeken.

=====

Paypal kan op verschillende manieren verwerkt worden.

De snelste manier van werken is om alle verkopen meteen in te voeren in het systeem via Verkopen – handmatig -> nieuw.Vul hier het totaalbedrag in van de transactie (inclusief de PayPal kosten).

Vul bij omschrijving minimaal het emailadres van de klant in (waarmee Paypal is betaald) zodat het systeem via ebankieren meteen een match kan bieden.

Wij adviseren om het bestand Afgeronde betalingen/Completed payments bij Paypal te gebruiken omdat daar de bedragen in staan die van belang zijn dat het (boekhoudkundige) eindsaldo steeds aansluit.

Nadat het Paypal csv bestand geïmporteerd is kun je bij de regels de matches zien op basis van het email en kun je op Open posten klikken en op Bewaar. Hierbij worden de Paypal kosten meteen afgeboekt.

Andere manieren zijn om in het AFboekscherm bij de Paypal regels op Akties ->Verdeel te klikken om het bedrag te verdelen in het totaal bedrag van de verkopen/omzet en de kosten.

 

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan