Gratis proberen Inloggen
cirkel

Loonkosten van personeel

Hoe boek je loonkosten in van personeel ?

  1. Vraag een loonjournaalpost per maand (totaal van al het personeel) aan je loonverwerker. Deze moet immers voldoen aan de wettelijke en fiscale regels voor loonheffingspercentages, af te dragen premies etc. Kleisteen is niet geschikt om deze salarisstrook op te stellen.
  2. Zorg dat de categorie-/grootboeknummers in de loonjournaalpost gelijk zijn aan de nummers in je boekhouding. Onder de knop Acties- Instellingen-vink je de nummers aan of uit, die je wil zien.
  3. Deze voer je in via Uitgaven-Loonkosten-Nieuw. Je kunt dit scherm precies zo inrichten als de loonjournaalpost er uit ziet.
    • U kunt de loonkosten pas opslaan als debet en credit in evenwicht zijn!
  4. Het nettoloon wat je moet betalen aan je werknemers, wordt doorgaans credit geboekt op categorie 1700 Te betalen nettoloon.
  5. Als de lonen betaald worden dan kom je deze tegen bij het afboeken van de bank in Ebankieren-afboeken. Gebruik de knop ‘Balans’ en boek het bedrag ook op 1700 Nettoloon. Nu vallen de bedragen debet en credit tegen elkaar weg. Het saldo moet 0 zijn.
  6. De betaalde Loonheffingen en pensioenpremies boek je via Ebankieren-Afboeken-Balans- op resp. categorie 1710 te betalen Loonheffing/SVW en 1725 Te betalen pensioenpremies.
  7. Wanneer u eenmaal de gegevens goed heeft ingevoerd, kunt u de volgende maand gebruik maken van de link ‘gebruik gegevens van vorige maand’ die zichtbaar is achter de invoervelden.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan