Gratis proberen Inloggen
cirkel

handmatig bankafschrift boeken

Wij adviseren om de banken te verwerken via E-bankieren en de mutaties te importeren, dit bespaart  tot 80 % van de tijd! Wil je toch handmatig boeken ga dan als volgt te werk :

  1. Ga naar Menu-Bank/Kas – Banken – klik op de bank die je wil gaan boeken
  2. Klik op de Actie-knop achter het IBAN nr (dus niet de actie knop bovenin het scherm) en kies ‘handmatig verwerkt per afschrift’
  3. Je kunt nu een afschrift wijzigen of kiezen voor ‘nieuw afschrift’. Bij een nieuw afschrift vul je begin- en eindsaldo volgens de bank in.
  4. Om mutaties toe te voegen, gebruik de knoppen ‘open posten’, ‘balanstransactie’, ‘verkopen’ of ‘inkopen/kosten’.  Via de knop ‘Open posten’ vind je de openstaande facturen debiteuren of crediteuren, via de knop ‘Verkopen’ boek je rechtstreeks op omzet, via de knop ‘Inkopen/kosten’ boek je rechtstreeks op kosten. Gebruik balanstransactie bijvoorbeeld voor overboekingen tussen banken of kas-bank.
  5. Zo ga je door totdat je alle mutaties van het afschrift geboekt hebt. Je krijgt dan een groen ok.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan