Gratis proberen Inloggen
cirkel

Gebruikers -toegang-rollen

Werken met meerdere gebruikers

Een gebruiker heeft OF volledige toegang, OF toegang via een ROL.

Beheer-menu  -> gebruikers

actieve gebruikers

 

Er zijn verschillende redenen om meerdere gebruikers aan te maken. De belangrijkste zijn dat u misschien met 2 (of meer) personen tegelijkertijd wilt kunnen werken, of dat u iemand tot uw administratie toegang wil geven die niet alle bevoegdheden heeft die u zelf heeft. Bijvoorbeeld als u uw boekhouder of accountant inzage wil geven zonder dat hij iets mag wijzigen of invoeren.

Ook als meerdere medewerkers hun eigen projecten en/of uren in moeten vullen is het handig als zij ieder inloggegevens hebben, zij kunnen dan ieder hun persoonlijke voorkeuren voor het werken in Kleisteen instellen.

U bent er natuurlijk vrij in om meerdere personen met dezelfde gebruikersnaam te laten werken, zij kunnen dan echter niet tegelijkertijd werken.

Via Gebruikers-nieuwe kunt u  een gebruiker toevoegen. U kunt vervolgens een medewerker kiezen, of eerst nog de gebruiker als medewerker invoeren. (Iemand kan pas gebruiker worden als hij als medewerker is ingevoerd, u ziet dan in het relatiescherm de relatiegroep ‘medewerker’ aangevinkt).

1 gebruiker (degene die zich heeft aangemeld) is gratis.

Welke gebruiker heeft toegang tot welke administratie?

Via gebruikers -> overzicht toegang ziet u een matrix van gebruikers en administraties, waar u direct wijzigingen in kunt geven.

Rollen en toegangsrechten

Rollen kunt u zien als een soort set van rechten, die op meerdere gebruikers kan worden toegepast. (bijvoorbeeld stagiair, urenregistratie, administratie, manager).

Via Gebruikers -> Rollen – > nieuwe kunt u zelf rollen vastleggen. In het (Rollen-)overzicht ziet u dan bijvoorbeeld dit:

rollen instellen

 

Als u toegangsrechten kiest ziet u het overzicht van alle rechten van deze rol.

Ook kunt u een toegangscontrole instellen. In het overzicht ziet u dan bijvoorbeeld:

toegangscontrole

 

Er kan een controle ingesteld worden door middel van het IP-adres, datum, tijden en dagen:

IP-adressen

 

  • Uw huidige IP-adres wordt in het blauw weergegeven!

Koppelen van toegangscontrole en rollen aan gebruikers

U gaat naar het overzicht Gebruikers-actief. Achter iedere gebruiker kunt u deze opties kiezen. Kies administraties.

gebruiker-administraties

 

U komt dan in de lijst met administraties waar de gebruiker toegang toe heeft. Bij iedere administratie kunt u onder acties rechten en rollen selecteren.

rechten en rollen

 

U ziet dan het volgende scherm. Hier kunt u alles voor de betreffende gebruiker en administratie instellen. Bij toegangsrechten kunt u kiezen voor ‘volledig’ of ‘via rollen’, in dat laatste geval moet dan uiteraard aangegeven worden welke rol.

rollen voor gebruiker

rollen voor gebruiker

 

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan