Gratis proberen Inloggen
cirkel

factuur versturen

Bovenaan de factuur wanneer u deze bewaart heeft:

factuur mailen

Om een factuur te verzenden heeft u Acrobat Reader nodig. Dit is vaak al aanwezig op uw computer, anders kunt u de laatste versie downloaden van www.acrobat.com.

U kunt de factuur afdrukken of mailen. In geval van mail wordt er een PDF-bestand gemaakt dat u desgewenst kunt uitprinten. Dit bestand wordt als bijlage bij een mail verstuurd, u kunt de mailtekst in het scherm kiezen of zelf herschrijven. U kunt een standaard mailtekst wijzigen of maken bij Programma -> instellingen -> standaardteksten.

Als u een factuur wil mailen is er wel een email-adres nodig dat is ingevuld bij de relatie.

Wanneer u dat vergeten bent, moet het emailadres ingevuld worden in de factuur zelf.

Wanneer de factuur-status op ‘gesloten’ staat, ziet u alleen nog de keuze om een kopie-factuur te printen of mailen. Wanneer u de status verandert in ‘open’ en dan op bewaar klikt, wordt de optie om een definitieve factuur te printen of mailen weer zichtbaar.

Er gebeurt niets wanneer u wilt mailen/printen?
Wanneer u op Print heeft gedrukt en er lijkt niets te gebeuren, dan is het goed mogelijk dat de pop-up in een ander scherm is geopend, dat u momenteel niet ziet.

Een andere oorzaak dat er niets gebeurd en er een probleem is met printen of mailen is dat de browser (Chrome, Firefox, Safari, enz.) de popup blokkeert. Dit zou dan zichtbaar moeten zijn in de adresbalk van de browser.

In de pop-up kunt u nog diverse zaken aanpassen, zoals mailadres klant, mail cc, factuurtekst voor in de mail etc.

Je factuur wordt niet ontvangen of komt in de SPAM?

Je kunt de optie aanzetten : Systeemvoorkeuren -> Algemeen -> gebruik mailer.kleisteen voor versturen email

Dan heb je geen problemen met het versturen van de mails uit Kleisteen. Wij horen steeds vaker dat mails niet aankomen of in de SPAM belanden doordat de ontvangende partij bepaalde beveiligingsopties heeft aanstaan. Dat is de reden dat de mailer van Kleisteen gebruikt wordt.

Voor wie dit wil: Je zou ook het volgende toe kunnen voegen bij je eigen DNS server :

dns/mailserver instellen:
Type: TXT Host: @ TEXT: v=spf1 include:spf.claystone.com ~all

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan