Gratis proberen Inloggen
cirkel

Factuur sturen naar overheid (via PEPPOL)

Peppol In het kort:

Met het Peppol netwerk kunnen veilig (bijvoorbeeld omdat de afzender bekend is in het systeem) facturen verzonden/ontvangen worden. Steeds meer overheidsinstellingen, maar ook andere bedrijven, eisen een factuur via het Peppol netwerk. Wereldwijd. Lees hier meer over Peppol bij onze partner Storecove

Gelukkig is het verzenden van facturen via het Peppol netwerk niet moeilijk.

Allereerst moet je je bedrijf aanmelden bij het Peppol Netwerk.

Stap 1.
Zorg dat het KvK nummer en/of BTW nummer voor je administratie (de verzender van de facturen) goed ingevuld zijn bij je Bedrijfsgegevens. (menu, Programma->Bedrijfsgegevens)

Stap 2.
Ga naar (menu linkerkant in Kleisteen-onderaan) Programma -> Bedrijfsgegevens -> tabblad Peppol en klik op “Aanmelden Peppol Netwerk”.

Dit is eenmalig en permanent. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

peppol instellen

Als Peppol succesvol is ingesteld zie je bovenstaande melding.

Daarna kun je factureren via Peppol.

1. Wanneer je nu een factuur maakt voor een klant die ook op het Peppol netwerk aangesloten is (kvk, btw, OIN) dan zie je bij de factuurdetails een extra blok om de factuur via het Peppol netwerk te sturen. Deze gegevens moeten dan wel ingevuld zijn bij de relatiegegevens van je klant.

Wanneer je het orderreference nummer invult bij de factuur in het veld ‘Referentie’ en bij de relatiegegevens het OIN nummer invult zal deze automatisch in de UBL/XML versie (e-factuur) komen die met de Pdf wordt meegestuurd.

2. Als een crediteur op het Peppol netwerk zit en een factuur stuurt naar je administratie dan komt deze direct in de Inbox terecht (i.p.v. via email).

tags: e-factureren, rijksoverheid

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan