Gratis proberen Inloggen
cirkel

e-bankieren overzicht

Ebankieren

U kunt e-bankieren gebruiken om uw bankgegevens te downloaden en vervolgens in te laden in KLEISTEEN, waarna u het ingeladen bestand kunt gaan afboeken.

VOORAF:
Voordat e-bankieren naar behoren werkt, dient u bij -> Instellingen -> Banken de velden met IBAN-nummer, naam rekeninghouder en naam bank in te vullen.

CONTROLE SALDO:
U kunt in het scherm ->banken achter de betreffende bankrekeningnummers kiezen voor overzichten op afschriftnummer of per maand en dag.

Stap 1. Importeer uw bankgegevens

Zie ook automatisch importeren bankgegevens

en handmatig importeren

e-bankieren -> importeer
In je internetbankier-omgeving kun je je gegevens downloaden. Het bestand dat hierdoor wordt aangemaakt, kun je importeren in KLEISTEEN, mits dit in een van de onderstaande formaten is.
De volgende formaten worden ondersteund:
MT940 structured (IBAN kiezen indien dit wordt aangeboden), dit kan bij de meeste banken worden gedownload aangezien dit de internationale standaard is.
Van alle banken  kunnen CSV-bestanden worden ingelezen.

  • Kies NOOIT voor de optie ‘vanaf laatste download’, geef altijd handmatig de periode in die gedownload moet worden
  • Download 1 bank tegelijk, dus niet meerdere banken in 1 download verwerken
  • Gebruik altijd hetzelfde formaat (zo kan Kleisteen eventuele dubbelen er beter uithalen).
  • Open nooit het bestand tijdens het downloaden en importeren in Kleisteen. Hierdoor kan (de inhoud van) het bestand wijzigen waardoor het bestand niet meer geïmporteerd kan worden.

Om gegevens te importeren in Kleisteen gaat u naar -> e-bankieren -> importeer.
Kies in dit scherm het goede bankrekeningnummer en zoek met de knop ‘bladeren’ het bestand op dat u heeft gedownload via uw internetbankier-programma. Klik dan op de knop ‘importeer afschrift’.

Ga dan naar het scherm -> e-bankieren -> afboeken.

Stap 2. Afboeken (Het boeken van betalingen en ontvangsten)
Op deze wijze worden betalingen en ontvangsten geboekt, niet te verwarren met kosten en inkopen.
In de linkerhelft van uw scherm ziet u de regels die zijn ingelezen. Rechts ziet u, indien ze gevonden zijn, regels die overeenkomen met de linkerregel en die in KLEISTEEN door u geboekt zijn. Dit zijn de ‘MATCHES‘. Indien u het aankruisrondje aanvinkt, en daarna op bewaar klikt, wordt de regel afgeboekt. Doet u dit alleen als u er zeker van bent dat het inderdaad de juiste regel betreft! Uiteraard kunt u meerdere posten tegelijkertijd afboeken maar we adviseren om dit groepsgewijs te doen in series van 10 a 20. Dit omdat als het scherm minutenlang openstaat zonder op bewaar te klikken, er een time-out kan ontstaan. Transacties kunnen ook per stuk worden verwerkt indien bij de transactie de ‘bewaar’ knop wordt weergegeven.

Lees hier meer over betaal- en incasso-opdrachten

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan