Gratis proberen Inloggen
cirkel

Creditnota maken

Het maken van een credit-factuur gaat op dezelfde manier als het maken van een gewone factuur, behalve:

  • Als u het vakje ‘creditnota’ aankruist, verschijnt de tekst ‘CREDITNOTA’ op de factuur, dit heeft geen boekhoudkundige gevolgen maar is puur bedoeld voor de duidelijkheid naar uw klant.
  • U voert het bedrag in met een min(‘-‘)teken ervoor. De BTW wordt dan ook een negatief bedrag.

De mail- en factuurtekst moet u meestal ook aanpassen (bijvoorbeeld: dit bedrag wordt binnen enkele dagen op uw rekening gestort, of: deze factuur wordt verrekend met factuurnr. xxx) , u kunt standaardteksten voor creditnota’s toevoegen of wijzigen via programma -> instellingen -> standaardteksten.

Zoek de betreffende factuur via de relatie of het factuurnummer. Ga naar de details van de factuur. Dan gaat u naar de actieknop bovenin, daaronder vindt u de optie ‘credit nota’. Als u deze kiest maakt het systeem de credit-factuur. U kunt deze eventueel nog wijzigen, dan opslaan.

U kunt ook van een bestaande factuur een credit-nota maken (de huidige factuur blijft bestaan). Als dit een factuur is met alleen maar vrije-tekstregels dan kun je via Acties -> Maak credit-nota een nieuwe maken.

Als dit een factuur is met product-regels kun je alleen een credit-nota maken door een nieuwe factuur te maken met de productaantallen met min-tekens en ‘credit-nota’ aanvinken..

Als dit een factuur is met uren-regels en de uren moeten weer open komen te staan dan zal in de de factuur een extra vrije-tekstregel gemaak moeten worden met het totaalbedrag en zullen daarna alle uren-regels verwijderd moeten worden zodat deze weer open komen te staan. Hierna kun je een credit-nota maken van de factuur op basis van vrije tekst.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan