Gratis proberen Inloggen
cirkel

BTW verlegd binnenland

Hoe werkt de verleggingsregeling?

U betaalt niet de btw, maar de ondernemer aan wie u diensten of goederen levert. U ‘verlegt’ de btw dan naar deze ondernemer. Dit is de verleggingsregeling.

Verlegt u de btw naar een andere ondernemer? Dan brengt u geen btw in rekening, maar zet u op de factuur ‘btw verlegd’. Daarnaast vermeldt u op de factuur het btw-nummer van de ondernemer naar wie u de btw verlegt. In uw btw-aangifte vult u in voor welke omzet u de btw hebt verlegd. Is btw naar u verlegd? Dan vult u de vergoeding die u betaald heeft en de naar u verlegde btw in.

In Kleisteen kun je dit als volgt instellen :

  1. Ga naar Instellingen (Sleutelsymbool in icoontjes menu links) – BTW. Vink aan ‘verlegd 21% (binnenland)’ -klik op Bewaar.
  2. Vul bij de relatiekaart van je klanten (debiteuren) en leveranciers (crediteuren) het btw nummer in. Dit moet nl. op de factuur vermeld worden.
  3. Kies bij het boeken van Inkoopfacturen (via Uitgaven-Inkopen/kosten-Nieuw), bij BTW %,  voor de instelling ‘verlegd 21% (binnenland)’. Bij verkoopfacturen werkt dit hetzelfde. Het systeem zorgt dat het goed op de btw aangifte en factuur komt.

Zie ook de site van de belastingdienst

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan