Gratis proberen Inloggen
cirkel

BTW aangifte verzenden

Ondernemers kunnen in Kleisteen de BTW-, ICP- en Suppletie aangifte, versturen naar Digipoort van de Belastingdienst. Nadat de aangifte verzonden is, kun je teruggaan naar de aangifte en controleren of de aangifte ontvangen is (Boekhouding-BTW-Nieuwe aangifte-Acties-Overzicht aangiften), hier verschijnt dan een datum en tijdstip van ontvangst door de Belastingdienst.

In de administratie ga je naar:  Boekhouding -> BTW -> Nieuwe aangifte.

Kies de periode en klik op OK.

Bovenin zie je 3 knoppen, BTW aangifte – Cumulatief – Vast te leggen

!! LET OP !! : Als je start gedurende het boekjaar in Kleisteen met electronisch aangeven, dan dienen eerst voorgaande perioden vastgelegd te worden. Gebeurd dit niet dan wordt alles t/m aangifteperiode CUMULATIEF aangegeven. De methodiek van aangeven, verschilt nl. met het niet-electronisch doen van aangifte via Kleisteen.

Cumulatief: hier zie je een uitsplitsing van de huidige aangifteperiode en de evt. mutaties uit voorgaande perioden (die nog niet aangegeven zijn) in aparte kolom Bedrag suppletie en OB suppletie. Deze worden meegenomen in de huidige periode.

De “Vast te leggen knop” is bedoeld om de aangifte vast te leggen. Klik op Bewaar en de aangifte is vastgelegd, LET OP : alle mutaties in onderliggende periode worden geblokkeerd.

De aangifte zoals die wordt ingediend is nu zichtbaar, controleer de gegevens die erop vermeld staan.

Onder de knop Acties vind je de optie-Verzend OB/BTW aangifte.

Wil je van deze functie gebruik maken, mail dan even naar support@kleisteen.nl

Begin altijd op tijd met het inzenden van de BTW aangiften. Controleer ook altijd nog zelf de aangiften, Kleisteen is niet verantwoordelijk voor te laat of onjuist inzenden, al zullen wij er altijd alles aan doen om klanten bij te staan bij voorkomende problemen en vragen.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan