Gratis proberen Inloggen
cirkel

Automatische bankkoppelingen

Instellingen – banken – knop koppeling

Onder de PSD2 wetgeving biedt Kleisteen de nieuwe bankkoppeling aan.

Op dit moment (maart 2023) is deze beschikbaar voor ING bank , Rabobank, ABN AMRO, Regio Bank, Triodos, SNS, KNAB en ASN. Er zullen nog regelmatig banken worden toegevoegd. Alleen zakelijke rekeningen kunnen worden gekoppeld. Bij de Rabobank is bijvoorbeeld het Rabobank Professional pakket nodig.

Het koppelen gaat snel en de volgende werkdag zijn de eerste mutaties al in Kleisteen te zien bij e-bankieren-importeer en e-bankieren-afboeken.

Betaal- en incasso-opdrachten zijn nog niet bij alle banken mogelijk. Deze kunnen in dat geval handmatig worden ingezonden en geïmporteerd bij bank.

Wanneer je gaat naar Instellingen (Sleutelsymbool in icoontjes menu links)->banken-koppelen wijst het zich vanzelf.

Omdat we samenwerken voor de bankinformatie met Unifiedpost Payments, zal je eerst gevraagd worden om bij hen een account aan te maken met een email-adres en wachtwoord (E-herkenning is ook beschikbaar maar niet noodzakelijk). Daarna zul je naar je eigen bank worden geleid en daar op de voor u bekende manier moeten inloggen (verschilt per bank). Log in met de rekening/IBAN die je wil koppelen! Koppelen kan alleen als je ook bevoegd bent voor de betreffende IBAN.

Bijzondere rekeningen zoals spaarrekeningen en derden-geld rekeningen kunnen nog niet worden gekoppeld.

De kosten per IBAN zijn 2,50 per maand, dit wordt gefactureerd door Kleisteen. U ontvangt dus geen facturen van Unifiedpost.

Wanneer je NIET ZELF BEVOEGD bent voor de bankrekening, kun je een mail laten sturen (vanuit Kleisteen) naar de betreffende persoon:

bankkoppeling-verzoek

bankkoppeling psd2-1

bankkoppeling psd2-2

 

De toestemming (consent) is altijd 180 dagen geldig conform de wetgeving. Deze zal dus steeds vernieuwd moeten worden. Je krijgt hierover tijdig bericht.

Met BUNQ is er een rechtstreekse koppeling beschikbaar. Wanneer u een bunq rekening heeft ingevoerd in Kleisteen, ziet u bij instellingen -banken de knop om te koppelen.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan