Gratis proberen Inloggen
cirkel

Afrondingsverschillen BTW op factuur

Het kan lijken of de BTW berekening op een factuur niet klopt, doordat de BTW over het totaalbedrag een ander bedrag is dan de BTW bedragen per regel opgeteld. Een voorbeeld maakt snel duidelijk hoe dat kan:

  prijs btw % btw-bedrag totaal
produkt 1 7,50 21 1,58 (1,575) 9,08
produkt 2 7,50 21 1,58 (1,575) 9,08
Totaal 15,- 21 3,15 18,15

Terwijl de btw per regel opgeteld is 3,16.

Van de Belastingdienst mogen beide methoden gebruikt worden, dus OF de BTW per regel optellen, OF de BTW over het totaalbedrag berekenen.

Deze methodes mogen echter niet door elkaar gebruikt worden, Kleisteen werkt dus op totaalniveau. Kleisteen MOET het BTW-bedrag per regel berekenen tijdens het opstellen van een factuur omdat je per factuurregel een ander BTW-percentage kan gebruiken. Ook moet je de BTW per regel af kunnen drukken op de factuur. Dit betekent dat Kleisteen het BTW-bedrag per regel moet afronden op (maximaal) twee decimalen. Met een BTW-percentage van 21% betekent dit al snel dat kleine afrondingsverschillen kunnen ontstaan.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan