Gratis proberen Inloggen
cirkel

Abonnementen uitgebreid

Extra functies abonnementen (hoofd- en subabonnementen) (PRO)

De geavanceerde functies dienen ter ondersteuning van abonnementsvormen waarbij een abonnement per relatie (klant) unieke kenmerken heeft zoals een aparte omschrijving en begindatum/eindatum terwijl deze abonnementen wel dezelfde basis omschrijving, factuurperiode en prijs hebben.

In KLEISTEEN gebruiken we hiervoor hoofdabonnementen (algemene omschrijving, factuurperiode en prijs zijn hetzelfde) en subabonnementen (uniek per relatie, omschrijving, ingangs- en einddatum, eventuele korting).

Verder zijn hier ook mogelijkheden om andere prijzen per abonnement voor verschillende typen relaties in te stellen en/of verschillende omschrijvingen zoals andere talen wanneer er ook klanten uit het buitenland worden gefactureerd. Deze kunnen worden ingesteld bij de Instellingen in het detailscherm van de relatie. Deze instellingen voor een bepaalde relatie gelden dan voor alle abonnementen voor deze relatie.

De geavanceerde functies kunnen worden aangezet via Hoofdmenu  ->systeemvoorkeuren -> abonnementen -> Toon geavanceerde abonnementenfuncties.

Hierna komen er een aantal extra velden beschikbaar in verschillende schermen. Bij maken van abonnementen via Hoofdmenu -> abonnementen -> abonnementen zal nu ook een extra keuze worden aangeboden om het soort abonnement aan te geven, standaard- of hoofdabonnement.Hoofdabonnementen verschijnen ook in het detailscherm van de relaties. De subabonnementen niet, deze zijn alleen zichtbaar wanneer u op het desbetreffende hoofdabonnement klikt in het detailscherm.

In Stappen:

1. Hoofdabonnement

U maakt een abonnement aan als Hoofdabonnement of wijzigt bij een abonnement de soort naar Hoofdabonnement (bijvoorbeeld domeinnaam nl 1 jaar).Bij een hoofdabonnement wordt de prijs vastgelegd, en de factuurperiode. (per maand, jaar etc)De omschrijving (bijvoorbeeld domein aa, domein bb) en de ingangsdatum van het abonnement kunt u opgeven bij een subabonnement. Deze worden NIET in het abonnementenscherm aangemaakt, maar pas bij de relatie.

2. Subabonnement

Ga naar de relatiedetails van de klant. Kies daar blauwe linkje bij Abonnement: wijzig. Kies ‘hoofd’: u ziet dan uw hoofdabonnementen. Kies en klik dan op het gele tabje ‘nieuw’ bovenin het pop-up schermpje en kies sub-abonnement.
 Hier kunt u zelf een omschrijving invullen die bij de klant hoort, bijvoorbeeld domein A. Na opslaan kunt u de eerste factuurmaand invullen en eventuele kortingsgegevens. U kunt meerdere sub-abonnementen (domein B) toevoegen door weer op nieuw te klikken. Dit kan achteraf ook nog. Als de domeinnamen tegelijk gefactureerd worden dan zal er op de factuur 2 x hetzelfde bedrag worden gefactureerd, en de 2 domeinnamen worden daarbij vermeld.

Factureren van een abonnement (verkoop -> abonnementen -> nieuwe facturering). Kies de te factureren periode en abonnementen. Zolang alles juist staat ingesteld, zal KLEISTEEN bij de abonnementfactuur automatisch de relevante relaties en abonnementen factureren voor de desbetreffende maand. Wanneer een abonnement al in de desbetreffende maand is gefactureerd wordt deze overgeslagen.
Hoofd- en subabonnementen komen bijvoorbeeld voor bij webhosting:hoofdabonnementen zijn dan bijvoorbeeld:- Hostingpakket basis, 25,00 euro, per 2 maanden- Hostingpakket plus, 90,00 euro, per 3 maanden- Jaarregistratie domeinnaam, 56,75 euro per 12 maanden (= per jaar)

De subabonnementen zijn een bepaalde website (naam) van de klant.
Beide worden aan de klant gekoppeld.
De factuur voor het abonnement wordt dan opgebouwd uit het hoofdabonnement (prijs, periode) en het subabonnement (omschrijving, begin- en einddatum)).

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan