Gratis proberen Inloggen
cirkel

Aanmaningen en herinneringen

Verkoop- Facturering – Aanmaning

Wanneer u op de knop klikt, krijgt u een overzicht van alle klanten met openstaande facturen. U kunt vervolgens op ”Aanmanen” klikken om een nieuwe aanmaning te maken.

Als er veel openstaande facturen zijn, werkt het beter om eerst de relatie/klant te zoeken en daarna op het linkje ”Aanmanen” klikken.

Vanuit de factuurdetails een aanmaning verzenden: Indien u op ”aanmaningen” klikt, zoekt het systeem automatisch naar openstaande facturen voor deze relatie. Ook ziet u de reeds verzonden aanmaningen. U kunt zelf aangeven welke van de openstaande facturen u wilt laten opnemen in de aanmaning door het aankruisen van de regel.
Het openstaande facturen overzicht wordt aangemaakt als PDF, als u een aanmaning per e-mail verstuurt, wordt dit PDF als attachment meegestuurd. Indien u de aanmaning per brief wilt versturen, kunt u dit PDF-bestand printen.

Tevens kunt u een tekst kiezen voor in het begeleidend schrijven (e-mail of brief), en een tekst die wordt gebruikt in het PDF. Nadat u de teksten heeft gekozen (of zelf geschreven) en de betreffende openstaande bedragen heeft aangevinkt, klikt u op ‘bewaar’.

Daarna kunt u kiezen om de aanmaning te printen of te mailen. Klik hiervoor op de desbetreffende knop onderin het scherm. U kunt ook zelf een tekst intypen. Zo kunt u ook aanmaningen sturen van facturen die niet in KLEISTEEN zijn ingevoerd. U vermeldt dan gewoon in de tekst het openstaande bedrag en de overige gegevens. De verzonden aanmaningen ziet u ook terug bij de relatie-details, boven de facturen van de klant.

Instellingen voor het verzenden van aanmaningen en facturen vindt u ook bij:

Menu -> Programma  -> layout  (voor alles wat op de factuur zelf komt, incl. teksten en uw logo) en

Sleutelsymbool in icoontjes menu links – Instellingen -> standaardteksten (oa mailteksten bij facturen/aanmaningen)

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan