Gratis proberen Inloggen
cirkel
cirkels

Financiële administratie

De financiële administratie van een onderneming betreft een belangrijk onderdeel van het totale ondernemerschap. Deze financiële administratie wordt ook wel de boekhouding genoemd. Iedere ondernemer dient zijn of haar financiële administratie bij te houden. En dat is iets dat niet door elke ondernemer even plezierig wordt gevonden. Toch is het wel heel belangrijk dat de financiële administratie van een onderneming op orde is.

Bekijk hier hoe Kleisteen jou helpt bij jouw financiële administratie

Verplichtingen rondom financiële administratie

Het goed bijhouden van jouw financiële administratie is vanwege diverse redenen belangrijk. Allereerst is iedere ondernemer verplicht om aan De Belastingdienst de financiën van de onderneming te kunnen overleggen. Dit heeft te maken met het feit dat je als ondernemer belastingplichtig bent. Maar daarnaast is het ook voor jezelf plezierig als je jouw boekhouding op orde hebt. Een financiële administratie die goed bijgehouden wordt, zorgt namelijk voor overzicht. En bij het creëren van dit overzicht kan het Kleisteen online boekhoudprogramma jou helpen.

Waaruit bestaat een financiële administratie?

De term financiële administratie ofwel boekhouding betreft een heel breed begrip. Het is namelijk een verzamelnaam voor al het bewijsmateriaal van de inkomsten en uitgaven van jouw onderneming. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan de grootboekadministratie waarin bonnetjes van aankopen worden verwerkt.

Verkoopt jouw onderneming producten? Dan is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat er een voorraadadministratie plaatsvindt. Met het secuur bijhouden van jouw voorraad creëer je eenvoudig inzicht in de goederenstroom van jouw onderneming. Uiteraard ziet de boekhouding van een eenmanszaak er anders uit dan die van een bedrijf uit het MKB.

Jouw financiële boekhouding op orde

Ondanks dat veel ondernemers de financiële boekhouding niet als iets leuks beschouwen, is het wel belangrijk. Vanuit De Belastingdienst ben je als ondernemer verplicht om cijfers te kunnen overleggen. Het is daarom van belang dat jouw financiële administratie altijd op orde is. Zo kun je eventuele boetes voorkomen als jouw aangiftes worden gecontroleerd.

Een financiële administratie is niet alleen met het oog op De Belastingdienst plezierig. Ook voor jezelf is het fijn als jouw boekhouding op orde is. Je creëert zo namelijk overzicht. En aan de hand van dit overzicht kun je nieuwe doelen voor jouw onderneming stellen. Wil je graag jouw boekhouding op orde hebben, maar weet je niet goed hoe? Probeer dan nu gratis het Kleisteen boekhoudprogramma. Je kunt dertig dagen gratis gebruik maken van het softwarepakket.

Zelf eenvoudig online boekhouden

Stapels papieren, bonnetjes die zoek zijn en uitpuilende mappen? Dat is verleden tijd. Dankzij het Kleisteen boekhoudprogramma heb je jouw gehele boekhouding op één overzichtelijke plek staan. Hierdoor wordt het bijhouden van jouw financiële administratie heel eenvoudig. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Probeer dan nu gratis de Kleisteen boekhoudsoftware!

Of je nu een zzp’er bent of jouw bedrijf tot het MKB behoort. Het voeren van een boekhouding is verplicht. Bij Kleisteen hebben we er alles aan gedaan om jouw financiële administratie zo overzichtelijk mogelijk te maken. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden kun je snel en eenvoudig jouw boekhouding doen.

Meer informatie over boekhouden met Kleisteen

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan