Financiële administratie

De financiële administratie van een onderneming betreft een belangrijk onderdeel van het totale ondernemerschap. Deze financiële administratie wordt ook wel de boekhouding genoemd. Iedere ondernemer dient zijn of haar financiële administratie bij te houden. En dat is iets dat niet door elke ondernemer even plezierig wordt gevonden. Toch is het wel heel belangrijk dat de financiële administratie van een onderneming op orde is.

Het goed bijhouden van jouw financiële administratie is vanwege diverse redenen belangrijk. Allereerst is iedere ondernemer verplicht om aan De Belastingdienst de financiën van de onderneming te kunnen overleggen. Dit heeft te maken met het feit dat je als ondernemer belastingplichtig bent. Maar daarnaast is het ook voor jezelf plezierig als je jouw boekhouding op orde hebt. Een financiële administratie die goed bijgehouden wordt, zorgt namelijk voor overzicht. En bij het creëren van dit overzicht kan het Kleisteen online boekhoudprogramma jou helpen.

Waaruit bestaat een financiële administratie?

De term financiële administratie ofwel boekhouding betreft een heel breed begrip. Het is namelijk een verzamelnaam voor al het bewijsmateriaal van de inkomsten en uitgaven van jouw onderneming. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan de grootboekadministratie waarin bonnetjes van aankopen worden verwerkt. Maar ook aan een overzicht van alle facturen die reeds zijn voldaan en nog betaald moeten worden. En ook de urenregistratie met bijbehorende loonbetalingen vormt een onderdeel van de boekhouding.

Verkoopt jouw onderneming producten? Dan is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat er een voorraadadministratie plaatsvindt. Hoe veel goederen zijn er op voorraad en hoeveel zijn er verkocht? Met het secuur bijhouden van deze aspecten creëer je eenvoudig inzicht in de goederenstroom van jouw onderneming. Uiteraard ziet de boekhouding van een eenmanszaak er anders uit dan die van een bedrijf uit het MKB. Maar vaststaat dat de financiële administratie in beginsel voor elke onderneming omvangrijk kan zijn. Gelukkig kan de Kleisteen boekhoudsoftware jou hier goed bij helpen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Jouw financiële boekhouding op orde

Ondanks dat veel ondernemers de financiële boekhouding niet als iets leuks beschouwen, is het wel belangrijk. Vanuit De Belastingdienst ben je als ondernemer verplicht om cijfers te kunnen overleggen. Het is daarom van belang dat jouw financiële administratie altijd op orde is. Zo kun je eventuele boetes voorkomen als jouw aangiftes worden gecontroleerd.

Een financiële administratie is niet alleen met het oog op De Belastingdienst plezierig. Ook voor jezelf is het fijn als jouw boekhouding op orde is. Je creëert zo namelijk overzicht. En aan de hand van dit overzicht kun je nieuwe doelen voor jouw onderneming stellen. Wil je graag jouw boekhouding op orde hebben, maar weet je niet goed hoe? Probeer dan nu gratis het Kleisteen boekhoudprogramma. Je kunt dertig dagen gratis gebruik maken van het softwarepakket. Zo kun je ervaren hoe onze software jou bij het doen van je financiële administratie kan ontlasten.

Zelf eenvoudig online boekhouden

Op heel veel facetten in de samenleving is digitalisering terug te zien. Iets dat ook in de wereld van de boekhouding niet meer weg te denken is. Stapels papieren, bonnetjes die zoek zijn en uitpuilende mappen? Dat is verleden tijd. Dankzij het Kleisteen boekhoudprogramma heb je jouw gehele boekhouding op één overzichtelijke plek staan. Hierdoor wordt het bijhouden van jouw financiële administratie heel eenvoudig. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Probeer dan nu gratis de Kleisteen boekhoudsoftware!

Of je nu een zzp’er bent of jouw bedrijf tot het MKB behoort. Het voeren van een boekhouding is verplicht. Bij Kleisteen hebben we er alles aan gedaan om jouw financiële administratie zo overzichtelijk mogelijk te maken. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden kun je snel en eenvoudig jouw boekhouding doen. Hierdoor houd je uiteindelijk meer tijd over voor hetgeen jou echt ligt, namelijk: ondernemen. Heb je nog vragen over ons boekhoudprogramma? Neem dan gerust contact met ons op.