Gratis proberen Inloggen
cirkel
cirkels

BTW aangifte

Btw aangifte betreft een begrip dat voor nagenoeg elke ondernemer relevant is. Het ondernemerschap is leuk, maar ook heel omvangrijk. Bij het ondernemerschap komen namelijk tal van praktische (financiële) zaken kijken. Je moet hierbij denken aan het sturen van facturen en het bijhouden van de urenregistratie. Maar ook het doen van btw aangifte behoort meestal tot de financiële verplichtingen van de ondernemer.

Er zijn enkele uitzonderingsgevallen, maar in de meeste situaties moet een ondernemer btw afdragen aan de belastingdienst. Maar hoeveel btw moet je afdragen? Dat is een vraag die lastig te beantwoorden is als jouw boekhouding een chaos is. Het is dus belangrijk dat jouw boekhouding op orde is. Zo kun je namelijk eenvoudiger de benodigde cijfers achterhalen. Bij Kleisteen begrijpen we dit. We hebben daarom een boekhoudprogramma ontworpen dat heel overzichtelijk en makkelijk in gebruik is. Zo wordt het doen van jouw btw aangifte heel eenvoudig!

Btw afdragen als ondernemer

De afkorting btw staat voor belasting toegevoegde waarde. Het betreft een procentueel bedrag dat over een product of dienst wordt betaald. Verkoop jij iets? Dan betaalt jouw klant de omzetbelasting over jouw product of dienst. Deze omzetbelasting draag jij weer af aan de belastingdienst. De tarieven bedragen doorgaans eenentwintig of negen procent. Het gaat in dit geval om ontvangen btw. Maar als jij zelf iets koopt, betaal jij de belasting over de omzet van de verkoper. Deze kun je als ondernemer weer terugkrijgen van de belastingdienst.

Als ondernemer ontvang en betaal je dus btw. Het is belangrijk om deze inkomsten en uitgaven nauwkeurig bij te houden. Gelukkig kun je dit met behulp van ons btw aangifte programma allemaal overzichtelijk bijhouden. Bij de btw aangifte in het pakket zie je meteen de betaalde en ontvangen bedragen. In sommige gevallen zal je geld terugkrijgen maar als je omzet groeit zal je doorgaans geld moeten betalen. Wil je meer weten over btw aangifte doen via Kleisteen? Neem dan contact met ons op!

Btw aangifte software

Btw aangifte doen is iets dat veel ondernemers vervelend vinden. Je wilt immers geen boetes riskeren door foutieve aangiftes. Maar het is toch iets waar je niet aan ontkomt bij het ondernemerschap. Met een digitale boekhouding wordt het doen de van btw aangifte heel eenvoudig. Jouw gehele boekhouding staat namelijk op één plek. Hierdoor hoef je niet langer stapels papierwerk door te struinen voor jouw aangifte.

Bij Kleisteen hebben we in ons boekhoudprogramma de btw aangifte software geïntegreerd. Hierdoor wordt boekhouden in de breedste zin van het woord heel simpel. Je kunt namelijk niet alleen simpel en snel online factureren en de urenregistratie bijhouden. Maar ook het doen van btw aangifte ondernemers is via ons boekhoudprogramma makkelijk. Het enige wat jij zelf hoeft te doen is het uploaden van eventuele bonnetjes en facturen. Staan alle documenten geboekt in het boekhoudprogramma? Dan is jouw btw aangifte binnen een mum van tijd gedaan.

Jouw hele boekhouding digitaal

Het doen van btw aangifte lijkt wellicht een hele ingewikkelde en tijdrovende klus. En dat is het zonder een goed online boekhoudprogramma vaak ook. Maar dat hoeft het dus niet te zijn. Als je jouw boekhouding digitaliseert, wordt het doen van btw aangifte ook simpel. Met een online boekhouding heb je alle benodigde cijfers namelijk al paraat. Met een paar simpele klikken zal jouw aangifte dan ook gedaan zijn.

Heb je nog twijfels over het digitaliseren van jouw boekhouding? Of weet je simpelweg niet voor welk boekhoudprogramma je moet kiezen? Probeer dan nu gratis het Kleisteen softwarepakket! Gedurende dertig dagen kun jij gratis ons boekhoudprogramma uitproberen. Zo kun je zelf ervaren welke voordelen online boekhouden bij Kleisteen biedt! Heb je verder nog vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan