Gratis proberen Inloggen
cirkel
cirkels

BTW aangifte doen

Als ondernemer komt er veel op je af. Je moet veel regelen om jouw bedrijf te runnen en daarnaast moet je de administratie natuurlijk doen. De BTW aangifte wordt vaak gevreesd, door iedere ondernemer. Maar niet met onze hulp! Kleisteen maakt jouw leven als ondernemer een stuk eenvoudiger en leuker.

Handleiding BTW-aangifte doen

Btw aangifte doen, wat houdt dit in?

Belasting toegevoegde waarde, ofwel BTW, is de belasting die je als ondernemer moet betalen over de omzet van je bedrijf. De BTW die je betaald hebt over je inkomende facturen (voorbelasting) wordt hier van afgehaald. De BTW aangifte moet je doen zodra je in de ogen van de belastingdienst ondernemer bent. De groep ondernemers die zelfstandig een bedrijf hebben of een beroep uitoefenen tellen voor de BTW aangifte volgens de Belastingdienst. Om de BTW aangifte te kunnen doen ben je verplicht om een administratie bij te houden.

Wanneer de BTW aangifte doen?

De BTW aangifte doen ondernemers doorgaans eens per maand, eens per kwartaal of eens per jaar. De meeste ondernemers dienen hun aangifte omzetbelasting ieder kwartaal in. Moet je minder dan €1883 btw per jaar afdragen, dan kan de BTW aangifte ZZP onder voorwaarden eens per jaar worden gedaan.

De Kleine ondernemersregeling (KOR) is een vrijstelling voor de btw. Je kunt gebruik maken van de KOR als je in Nederland bent gevestigd en niet meer dan € 20.000 omzet in 1 kalenderjaar hebt. Door gebruik te maken van de KOR kan het fiscaal voordeel opleveren bij de BTW aangifte.

Btw aangifte zakelijk en aftrekposten

Btw aangifte zakelijk en aftrekposten
Ondernemer zijn kent zo zijn voordelen. Denk aan de BTW aftrekposten. Als ondernemer kan er voor bepaalde producten of diensten voor zakelijk gebruik BTW teruggevraagd worden. Dit geld voor alle facturen die je van je leveranciers krijgt. Bij je BTW Aangifte ZZP vul je deze gegevens in als voorbelasting. Hieronder een aantal voorbeelden van aftrekposten:

✓Telefoonkosten voor zakelijk gebruik.
✓Literatuur gericht op je vak.
✓Telefoon en/of laptop aangeschaft voor zakelijk gebruik.
✓Kosten voor de administrateur of software- boekhoudprogramma.
✓Kosten hotel voor een zakenreis.

Aangifte BTW hoe kan ik dit doen?

Er zijn meerdere manier om aangifte btw te doen:

  • Via de Belastingdienst. Denk eraan dat dit veel tijd kost. Je moet jouw administratie zelf bijhouden en invoeren.
  • Een boekhouder kan jouw aangifte direct inzenden bij de Belastingdienst, wanneer je de administratie doet met Online software boekhouden. Kleisteen is een zeer overzichtelijk en efficiënt systeem. Zelf in een oogopslag zien hoe je ervoor staat en met 1 druk op de knop in verbinding staan met jouw boekhouder en de Belastingdienst.

Uitstel BTW aangifte

Uitstel BTW aangifte vragen? Dat kan, maar alleen bij ernstige calamiteiten. Hiervoor dien je contact op te nemen met de Belastingdienst. Indien je niet of te laat Btw- aangifte doet, kun je een naheffingsaanslag verwachten. Voorkom dit en betaal op tijd!

Kleisteen en de BTW aangifte

Je bent liever bezig met het opzetten en uitvoeren van jouw eigen onderneming en doet waar je goed in bent, dat begrijpt Kleisteen. Wij doen ook graag waar wij goed in zijn en bieden je ons online boekhoudprogramma aan. Wat houdt de BTW aangifte ondernemers in?

✓Na je aanmelding staat meteen je basisboekhouding klaar
✓Binnen 10 minuten je eerste factuur versturen
✓Onbeperkt aantal boekingen en facturen
✓Meteen je hele boekhoudpakket compleet
✓Deskundige Helpdesk
✓Gratis online workshops
✓Makkelijk zelf je BTW aangifte doen
✓OF werk online samen met een boekhouder
✓Je zit nergens aan vast, maandelijks opzegbaar
✓Eerste maand gratis, om uit te proberen of het bij je past.

Start vandaag nog met Kleisteen online boekhouden

Krijg 30 dagen gratis volledige toegang tot ons systeem.

cirkels cirkel
cirkels
cirkel

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een (support) vraag of wil je graag een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan